Pep Farràs

“L'art neix amb l'àgora, amb l'expressió i el pensament”

Farràs dirigeix l’òrgan encarregat de la gestió del Museu Thyssen d’Andorra
Es tracta d’una responsabilitat més dins de la seva dilatada trajectòria en l’àmbit cultural. Amb la imminent obertura de l’equipament espera enfortir l’oferta del país.

“L'art neix amb l'àgora, amb l'expressió i el pensament”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creu que el país està lluny d’esdevenir un referent cultural?

Crec que ens subestimem i no som conscients del bon producte que oferim. Jo, com tinc el plaer de formar part d’altres fundacions, com l’ONCA, m’he adonat que la nostra orquestra no té res a envejar a la d’altres països. Tenim actors, escultors i pintors molt bons. I oferim propostes de molta qualitat a preus assequibles.

El país inverteix en cultura?

Sí. Sempre s’hi pot invertir més, és evident, però la gent és inquieta i les administracions donen suport sempre que poden.

Propòsits de Museand el 2017.

La fita més gran és posar en marxa el Museu Thyssen amb els estàndards de qualitat que volem i convertir-nos en un referent cultural. També volem que el museu doni suport a altres equipaments i poder donar entre tots una bona oferta de qualitat al visitant i, evidentment, a la gent del país.

Com organitzaran la gestió del museu vostè i Guillermo Cervera?

El Guillermo és qui porta una mica la batuta, el director artístic i comissari de la primera exposició. Jo soc el gerent de la fundació i de retruc del museu, i li donaré suport en temes econòmics i d’altres aspectes. Crec que formem un bon equip i ens respectem molt. A més, som conscients que estem gestionant quelcom potent i la nostra missió és acompanyar aquest element nou, que és el museu, perquè no descarrili durant el seu creixement.

Com influirà el museu al país?

Serà molt positiu perquè és un element més que se sumarà a l’oferta cultural. És una proposta potent, de qualitat i lligada a una marca internacional com és Carmen Thyssen, que tothom coneix. Estem convençuts que hi haurà molta gent que vindrà al país sols per anar al museu i aprofitarem perquè es quedin i gaudeixin d’altres propostes. Alhora volem que sigui un element complementari per a tots els que venen a esquiar, Caldea, Naturlandia, etc.

Al món li fa falta més art?

Falta més comunicació i contacte humà. Hem de retornar als orígens. L’art neix amb l’àgora, amb l’expressió i el pensament. La plaça entesa com a unió de les persones que pensen, interactuen, i s’expressen. Els que som coneixedors del passat en som conscients. No neix d’estar assegut mirant el WhatsApp o el Facebook. A més, ara sembla que no tinguem temps. Però això és una creença, sí que hi és i el distribueixes com tu vols.

Quant de temps fa que es dedica a l’àmbit cultural?

Soc arqueòleg de formació i la cultura sempre ha format part de la meva manera de fer. Després l’he complementat amb d’altres àmbits com el màrqueting o turisme, però sempre vinculat a la cultura.

Què més l’apassiona?

L’esport, la muntanya i la natura. Abans corria, però ara ja no puc perquè vaig tenir una hèrnia discal. És el que em fa carregar piles. Ara camino, però no és el mateix.

tracking