Philippe Sereys de Rothschild

“Si un vi no et dóna plaer, aleshores no és un bon vi”

Fill de la baronessa Philippine de Rothschild i de l’actor Jacques Sereys, visita el Principat per presentar els seus vins en el marc de l’aniversari de l’Sport Hotel, de Soldeu. 53 anys, parella de l’actriu Carole Bouquet.

“Si un vi no et dóna plaer, aleshores no és un bon vi”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és, un bon vi?

Ah! Què és? És fàcil i difícil de respondre, aquesta pregunta. És difícil, fer un bon vi: demana molt de savoir-faire, conèixer la terra, sort també amb el clima. I al mateix temps, per a mi un bon vi és un vi amb el qual es passa un bon moment. Això és una cosa que oblidem sovint. Vaig amb freqüència a degustacions i aquest és el costat professional. Però a banda hi ha el costat del plaer, i el vi és un producte de consum, un producte de plaer, i si no et dóna felicitat no és un bon vi.

Només?

No cal buscar coses complicades a la vida: és un producte per consumir en família, amb amics, en una ocasió especial, i si en aquestes ocasions no ets feliç de beure aquest vi, aleshores és que no és un bon vi. És important dir-ho perquè sovint s’oblida: que el vi és quelcom que dona plaer.

Però a les degustacions sembla més complicat.

Jo diferencio sempre entre el costat professional i el moment en què estic amb els amics i bevem una copa de vi justament per estar feliços junts.

Sembla que un vi només és bo si és molt car.

No. Jo sóc molt contrari a aquesta idea perquè hi ha vins molt cars, és cert: és una qüestió d’oferta i demanda, com en altres coses. Però amb una mica d’esforç es poden trobar vins formidables a preus molt assequibles. Sovint em truquen els amics i em diuen: “El teu Mouton és molt car, què faig?” Doncs és molt simple, pren un Armailhac, que és molt bo i té un preu assequible. Hi ha molta gent que fa vins de molta qualitat i a preus a l’abast de molts.

Doni’ns un consell: què hem de buscar en un vi?

El més important, jo crec, és la complexitat: d’aromes, de gustos, de sensacions. I el plaer de beure ve d’aquí, de la complexitat, d’intentar trobar-li totes les aromes. Aleshores beure es converteix en un moment divertit, de plaer.

Quins errors hem d’evitar a l’hora de maridar amb el menjar?

Cap: jo sempre dic que quan la gent beu vi jo em sento bé. A mi no m’agraden els dogmes sobre el vi, dir que tal vi ha d’anar amb tal menjar. El que és important és que t’agradi, i si prefereixes el blanc al negre, per què no? Jo faig cursos de degustació i veig que entre quaranta persones en una sala ningú coincideix en el gust. Les sensacions són diferents i les associacions, també.

Què suposa ser un productor?

Ser molt modest. Molt modest perquè el més important és intentar comprendre el que fa el clima sobre la terra i això requereix molta modèstia perquè el clima canvia d’un any a l’altre i ens hem d’adaptar. Així que el més important per a un productor de vi és evitar les idees preconcebudes perquè cada any tot recomença.

Ser un personatge de la premsa del cor, com ho viu?

Potser és difícil al principi, però forma part de la vida. I amb la premsa, això no canviarà, cada cop hi ha més gent que et fotografia, aleshores no cal preocupar-se.

tracking