x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Xavi España

“La mare diu que deixem les motos, però és una droga”

És el germà de Cristian España i porta benzina a les venes. Demà competirà per segon any seguit a l’Andros al Circuit del Pas en la categoria de l’AMV Cup, representant Andorra al màxim nivell de les curses sobre gel.
Actualitzada 09/12/2016 a les 06:47
Què suposa tornar a participar en una prova del nivell de l’Andros?
Estic molt content perquè és una oportunitat única. És una cursa amb unes característiques que podrien ser equiparades a un Mundial. M’han convidat i estic molt satisfet.


Hi va representant el país.

Tinc ganes. Hi serem l’Àlex Antor, el Dani Fontanet i jo i hi anem per fer un bon resultat. L’any passat jo vaig ser vuitè i a veure si ho puc millorar.

Com veu el nivell aquest any?
N’hi haurà molt. Tots els corredors són bons, venen del Supermotard de França i entre ells hi ha un excampió francès. Serà complicat.

Es veuria capaç de fer altres proves de l’Andros a part de la d’Andorra?
No estaria malament, però no m’ho he plantejat, almenys per aquest 2017. Poder, ho podria fer.


I què farà per al 2017?

Vull fer el Campionat de Catalu-nya de Motocròs, el d’Andorra i els Ice Gladiators al gener, on vindran molts pilots de Moto GP.

Quina és la superfície que li agrada més per córrer?
Per a mi la millor és el motocròs. Però l’Andros té la característica del gel, que és molt divertit i té unes particularitats maques. A més, els francesos tenen la cursa organitzada a la perfecció.


I quina és la seva aspiració en motocròs?
Fer cinquè a Catalunya. La gent es pensa que potser és fàcil, però hi ha molt nivell, igual que el de tot Espanya, perquè els millors pilots estan a Catalunya.

Li és difícil muntar-s’ho a nivell de pressupost i temps?
Tinc uns 18 patrocinadors, d’Andorra la majoria, i a partir d’aquí ja puc anar fent perquè tinc el pressupost cobert. De temps m’ho puc combinar perquè sóc duaner i treballo 12 hores durant tres dies a la setmana. Tinc temps per fer les dues coses, i a més, entrenar bé, que és important a l’hora de competir.

El motor li ve de família.
Sí. Primer va ser el meu pare, que feia quads i ens va passar la idea. El meu germà fa el Dakar i tota la vida ha corregut amb Enduro. A mi m’agrada més el motocròs, trobo que sóc més competitiu que en raids i en resistència.

I què us han donat a casa per estar tan enganxats a les motos?
No ho sé. La meva mare sempre està espantada i vol que ho deixem, però per a nosaltres és com una droga i no ho podem deixar.

Com veu el Cristian de cara al Dakar?
Físicament el veig molt bé i té millor moto que l’any passat. No li cal res més. L’únic que ha de fer és intentar acabar-lo, no fixar-se en la posició i tot li anirà bé.

Es veu seguint els seus passos i competint en un Dakar?
No és que m’agradi gaire el tema de la resistència i de la navegació, però mai es pot dir que no. Potser l’any vinent faré la Baja Aragón i podria començar per aquí.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts