Ivan Duran

“Hi ha empreses que valoren que hagis sigut escolta”

Neix el primer grup escolta d’Andorra. L'Ivan Duran té 28 anys i és de Sant Julià. Juntament amb Anna Lluch (a la foto) i una quinzena més de joves activen l’AEIG per oferir una proposta de lleure alternativa a nens i adolescents

“Hi ha empreses que valoren que hagis sigut escolta”C. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir la idea?

Perquè a Sant Julià ara no hi havia cap grup juvenil per a nens i joves d’entre 6 i 18 anys. Però no és només per als nens de la parròquia, estem oberts a tot­hom qui vulgui venir.

I per què escoltes?

Perquè és un grup juvenil mundial i té uns objectius diferents de la resta de grups que hi ha al país.

Per als qui no coneguin l’escoltisme, defineixi-li què és un escolta.

És educar en valors. Jugues però a la vegada aprens a fer coses en equip, a estar a la natura... És un agrupament on entres de petit i on t’inculquen uns valors. Fins i tot hi ha empreses que valoren al currículum el fet d’haver estat escolta! La idea és que els nens s’automotivin i se superin ells ma- teixos.

Quins valors volen transmetre?

Ja estan estipulats mundialment. Un dels lemes que més m’agrada és volem deixar un món millor del que ens hem trobat. I parlarem del compromís, la defensa de la natura, el servei, la participació, el voluntariat, l’austeritat...

Aquí hi entren també valors religiosos?

No, de la natura, socials... al final són els valors humans. No estem tancats a cap fe i ens és igual que vinguin persones catòliques, jueves, musulmanes... no ens hi posem i poden seguir la seva fe.

Quines activitats hi tenen previstes al grup?

Al final són els nens els que ho aniran decidint. Si per exemple volen fer una excursió a la muntanya, doncs fer-los veure què necessitaran per anar-hi i ells s’ho buscaran, amb la nostra ajuda. La filosofia és marcar uns objectius i que siguin autosuficients i no els ho donem tot estipulat i mastegat. Ells seran els qui prendran la iniciativa i seran partícips del procés.

Quina relació tindran amb AINA [el casal de Canillo]?

De moment, en principi, no en tindrem, però si més endavant podem ajudar els monitors, per exemple, no ho descartem. Un cop estiguem establerts podem fer contactes amb altres agrupaments d’Andorra, ara tot just estem començant.

S’activen perquè creuen que els infants no tenen activitats suficients o les que hi ha no són prou formatives?

Actualment hi ha moltes activitats esportives, però a Sant Julià el que faltava més era el lleure per a la franja d’entre 6 a 17.

Quan seran les trobades de l’Agrupament?

En principi hem previst una activitat al mes i a l’estiu uns campaments de quinze dies a la muntanya.

Ja saben que hi haurà una quinzena de monitors, tots del país. Tenen idea amb quants nens començaran?

No ho sabem ben bé. El dia 17 farem la presentació del Cau al car­rer amb actuacions, xocolatada i una flashmob en favor de la Marató de TV3. Serà a les 17 hores a la plaça de la Germandat.

tracking