Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Jesús Contreras

“Ho tenim tot per menjar bé, però vivim neguitejats”

La gastronomia com a reflex dels hàbits socials. Dirigeix l’Observatori de l’Alimentació i ha orientat el seu treball sobretot vers l’antropologia dels consums alimentaris. Ha estat un dels ponents de Gastropirineus.
En el cas del Pirineu, com han influït els canvis socials en els hàbits alimentaris?
Al Pirineu hi ha hagut moltes transformacions socials el darrer segle i cadascuna ha comportat canvis en la gastronomia. Als anys 60, per exemple, van desaparèixer molts formatges i embotits autòctons; i darrerament hem vist com des de determinades institucions s’ha subvencionat la recuperació de bona part d’aquells productes que es van deixar d’elaborar aleshores, tot i que amb algunes diferències.

Com ara?
Ja no són aquells productes casolans elaborats sobretot pel propi consum, malgrat que en molts casos s’han mantingut els processos artesanals, sinó que s’han adaptat
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477