Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Dani Fornell

“En un futur m'agradaria fer foto d'acció o esportiva”

De ‘freerider’ a fotògraf. L’esquiador fora pistes andorrà, apassionat de la fotografia, acaba de guanyar el primer concurs al qual es presentava amb una imatge presa al riu Pollós
Actualitzada 02/10/2016 a les 08:07
Com va sorgir aquesta afició per la fotografia?
Fa molt temps. Suposo que la fotografia és un hobby que tots tenim, i més en l’època dels mòbils. Hi ha a qui li agraden les selfies i, en el meu cas, la natura. Vaig començar a fer-ne amb els amics amb els que anem sovint a esquiar. Un d’ells, la Cristina Pérez, ha estat premiada al mateix concurs de fotografia.

El fet de ser ‘freerider’, li dóna una nova perspectiva?
Totalment. La muntanya en si, els viatges que faig... La competició és només l’1% del viatge, la resta és observació de la natura, utilitzar els cincs sentits. Sóc una persona molt sentida i m’agrada transmetre-ho a les fotos que faig. Mira, et posaré un exemple, fa uns anys estàvem amb una colla, en una sessió de fotos d’esquí. Vaig agafar la càmera i em vaig posar a fer fotos a un romaní que sortia del mig de la neu. Em va semblar increïble i ells al·lucinaven. De vegades són aquestes petites coses, que si no obres els ulls i mires al teu voltant, no les veus, passen desapercebudes.

S’havia presentat mai a algun concurs?
No. I no m’esperava guanyar, per res! Utilitzo una Cànon com les que té tothom. No vaig utilitzar ni diafragmes ni res. Va ser fotografia amb l’automàtic pel que crec que, tècnicament, no té res de l’altre món. La clau és el moment. Vaig poder captar el moment efímer del desgel, a primera hora del matí i en plena primavera. Vaig presentar quatre fotografies al concurs i, realment, és la que més m’agrada. I el premi el vull dedicar als meus: la meva família i als meus amics.

En va fer moltes?
Com 400 (riu). Potser tantes no, però sí que unes quantes.
Amb aquesta passió per la fotografia, deu tenir Instagram.
Sí, però no li foto gaire canya i és més professional, de l’esquí. Són els viatges que faig per la gent que em segueix. Per publicar aquestes altres sóc massa tímid, perquè considero que no sóc bo en fotografia, no tinc estudis ni res, però m’agrada.

El podríem veure dedicant-se professionalment a això quan es retiri?
Sí, però potser no a aquest tipus de fotografia tan íntima, que seria més per a mi i els meus. En un futur m’agradaria fer fotografies d’acció o esportiva. Trobo que hi ha mancances amb els fotògrafs d’esquí extrem. O són molt tècnics i triguen molt a fer-te la foto, o no són bons esquiadors i triguen a arribar al lloc. No sé si ho faria bé o no, però m’agradaria com a mínim intentar-ho.

I, pregunta obligatòria. Com preveu la propera temporada de ‘freeride’?
Estic en un moment molt dolç de la vida. Fa un any que he estat pare, estic feliç amb la dona i la família. Tinc una bona feina, un programa de ràdio, nous projectes... És un moment molt maco i no sento cap pressió, he fet creu i ratlla. Ara vull gaudir de la muntanya i no ser tan tancat, més que preocupar-me pels resultats. Potser m’equivoco però tinc unes bones vibracions.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts