Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Pau Augé (Oktuso)

“Seria 'xulo' fer una cançó de bàsquet amb Nacho Martín”

La música i el bàsquet són dues de les seves passions. 22 anys. Dimarts va acompanyar Thanasis Antetokounmpo a la presentació de l’ACB a Madrid en representació del MoraBanc.
“Seria 'xulo' fer una cançó de bàsquet amb Nacho Martín”

“Seria 'xulo' fer una cançó de bàsquet amb Nacho Martín”

“Seria 'xulo' fer una cançó de bàsquet amb Nacho Martín”

Xavier Pujol
Actualitzada 26/09/2016 a les 18:50
    Meritxell Prat
Què li va semblar l’experiència d’anar a Madrid?
Va ser molt especial, fer-ho al costat d’un gran fitxatge i no només ell, hi havia molts famosos i estrelles d’altres equips. A més s’hi suma que és el meu esport de tota la vida. Ho vaig deixar fa un any i mig per combinar millor la música amb la universitat, perquè tot era massa.

Va ser una oportunitat, també, per donar-se a conèixer?
Sí, absolutament. Per això també estic molt content. Vaig poder conèixer un altre músic que venia amb el Fuenlabrada, em van entrevistar diferents televisions espanyoles, tot això és una gran plataforma. I que l’ACB pengi la meva intervenció genera molt feedback. Era un marc ideal.

Ha notat els efectes?
Com que les xarxes són tan dinàmiques els efectes els vaig notar d’immediat: van pujar els seguidors a Twitter, Instagram, més retuits, likes al Facebook... I vaig rebre moltes felicitacions per WhatsApp.

S’ho esperava?
No, no esperava que l’ACB li donés tant bombo. Vaig estar supercontent. Vaig anar allà representant el MoraBanc, Andorra, i em diuen fes una mica de rap. Ho faig i l’ACB talla només el rap i el penja com a vídeo individual!

Té alguna cançó relacionada amb el bàsquet?
Publicada, no, però sí que en tinc d’escrites d’anys enrere. De fet alguns fragments que vaig rapejar estaven inspirats en una cançó que tenia escrita. Però només en feia per als meus equips de bàsquet, per motivar-los, quan hi jugava.

Es veu incloent alguna cançó d’aquestes en algun treball?
Per què no? I puc anticipar que estic col·laborant en la composició i producció d’un himne per al torneig 3x3 de l’escola de bàsquet que fa el Bàsquet Club Andorra. Serà la primera que enregistro.

Suposo que serà un moment especial.
Sí, se suma el fet que són dues de les meves passions. I pots unir dos mons que de fet ja estan units des d’un inici. A Amèrica han anat sempre de la mà, al llarg de la història han estat connectats.

El rap lliga amb el bàsquet.
Sí, només cal escoltar les cançons de les rodes d’escalfament o el que escolten els jugadors. I més des dels anys 70 i 80, quan la gent de color es va introduir més en el món del bàsquet. Va ser l’època que naixia el hip-hop i si ajuntes que la raça negra és la gran dominadora d’aquest esport i que els encanta el hip-hop, ja ho tens.

Nacho Martín també rapeja. Els veurem fent un duet?
Jo no el conec, però m’ho han explicat. Si aquest any el puc conèixer, per què no proposar-li? Seria superxulo fer una cançó dedicada al bàsquet junts. Som persones que representem el país, així que estaria encantat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477