Santuari de Fushimi Inari, Kyoto (Japó)

El passeig de les 10.000 portes

Racons d'estiuJ. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com a capital tradicional del Japó, Kyoto té temples i santuaris a pràcticament cada cantonada. Visitar els més de 2.000 que hi ha a tota la ciutat requeriria d’unes vacances eternes, de manera que, per a una estada de pocs dies, cal seleccionar-ne almenys una desena que són imprescindibles. Entre els més espectaculars hi ha el temple sintoista de Fushimi Inari, situat als afores, i dedicat a Inari, la divinitat nipona de la fertilitat, l’agricultura, la indústria i l’èxit.

En poc més de deu minuts, un envellit però eficient tren de rodalies –la principal companyia de ferrocarrils japonesa utilitza encara alguns combois fabricats a principi dels anys seixanta– ens portarà des de la terminal central de Kyoto fins a l’estació d’Inari, a escassos metres del centre religiós. El temple té com a peculiaritat que els edificis principals –ubicats a la base d’una munta­nya– passen totalment desapercebuts per al visitant, eclipsats pels prop de cinc quilòmetres de camí que els envolten i que discorren a més sota milers de torii, les característiques portes sagrades que assenyalen l’entrada als recintes sagrats japonesos.

Aquest tret distintiu fa de Fushimi Inari un indret màgic, i la caminada sota les portes –n’hi ha més de 10.000–, una experiència única. El passeig de les torii, que té forma circular, permet ascendir fins al capdamunt del turó, fet que requereix, com a mínim, dues hores de marxa a bon ritme, més el temps per a la baixada.

Això provoca que siguin molt pocs els que s’atreveixin a completar el recorregut sencer: la munió de turistes que es concentren en el primer tram del traçat van desapareixent conforme avança l’excursió. Pel camí, a més, hi ha restaurants, cases de te i àrees de repòs, una veritable temptació per als més mandrosos. Si es vol fer una petita aturada, la zona més recomanable per agafar forces és la intersecció de Yotsutsuji, a mitja ascensió, i des d’on es pot gaudir d’impressionants vistes de Kyoto. A partir d’aquest punt, les torii comencen a disminuir i el camí es fa molt més costerut. Continuar-lo ja és decisió de cadascú.

tracking