Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Geo Gandolfo

“Vaig anar a un càsting i a l'endemà ja estava a la RAI”

De Milà a Andorra. Després de més de 20 anys treballant en diverses televisions italianes, la vida l’ha portat al Principat.
Prepara una sèrie documental de 12 capítols sobre el país i el Pirineu català, adreçada al públic d’Itàlia.
Geo Gandolgo.

Geo Gandolgo

Geo Gandolgo.

J. S.
Actualitzada 01/08/2016 a les 18:08
Què la va dur fins a Andorra?
El motiu és molt senzill. El meu marit, a qui vaig conèixer a Roma el 2013, viu a Andorra des de fa molts anys. No m’ho vaig pensar dues vegades, i després de tota una vida a Milà, em vaig traslladar aquí quan ens vam casar.

Què li sembla el país?
Fantàstic. M’encanta la natura, i valoro molt la seguretat que hi ha. Però adaptar-me em va costar...

Enyorava la seva ciutat?
No, em marejava per l’alçada. Durant els primers 3 o 4 mesos vaig haver d’anar al metge i tot!

A Itàlia era una estrella televisiva. Ha pogut continuar amb la seva activitat des que és aquí?
La veritat és que ho trobava a faltar, fins que em van demanar si m’interessaria fer alguna cosa des d’Andorra. Així que em vaig posar en contacte amb en Balta Borra, que té una productora, per començar a treballar en una sèrie documental enfocada en el país.

En què consisteix?
El programa es titula Un giorno come oggi (Un dia com avui). Tindrà 12 capítols, i hi parlaré de diferents aspectes del país i del Pirineu català: la història, la cultura, les tradicions, l’estil de vida, l’esport... M’agradaria que aquest projecte servís per atreure turisme d’Itàlia, perquè n’hi ha poc a Andorra. Espanya és molt visitada i estimada pels italians. Andor­ra, en canvi, és una gran desconeguda. L’espai, concretament, anirà dirigit de forma especial a gent que fa turisme en moto.

De fet, com a periodista, es va especialitzar en motociclisme.
Vaig treballar principalment com a presentadora, i sí, poc a poc em vaig anar centrant en les motos: superbikes, trial, cross, enduro... I sempre he fet televisió. Primer a la RAI, i després en d’altres canals d’àmbit nacional, com Sportitalia o Sky.

És difícil per a una dona treballar en el món del motor?
El cert és que si una dona vol parlar de motor ho ha de demostrar 100 vegades més que un home que tingui els mateixos coneixements. Has d’estar molt preparada, i haver estudiat molt cada especialitat. Lamentablement, en el món del motociclisme se’ns associa a la imatge de l’hostessa que aguanta el parasol per als pilots, i no hauria de ser així.

Com va començar en televisió?
Estudiava en una escola de teatre a Milà, i a la tarda treballava a la consulta d’un dentista. Un pacient, que tenia un càrrec important a la RAI, em va preguntar si no m’interessaria fer tele. Vaig presentar-me a un càsting, i al dia següent ja treballava a la RAI. Encara no tenia 18 anys.

Així que la cosa va anar d’un dia per l’altre.
Sí, va ser molt sobtat. I jo no tenia cap experiència televisiva. Però vaig estar molt tranquil·la, em vaig mostrar natural des del primer moment. Quasi mai he fet servir el teleprompter: Per sort tinc bona memòria i parlo molt, i això m’ajuda. D’altres noies no duren tant en aquest món, i jo hi vaig estar més de 20 anys...
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477