Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Lauren Baker

“Tinc un somni: aprendre el català a la perfecció”

De Columbia a Andorra per ensenyar anglès. 23 anys. Ha estat 10 mesos al país –de setembre a juny– juntament amb quatre nord-americans més per fer de lectora a l’escola andorrana d’Ordino.
Lauren Baker

Lauren Baker

Lauren Baker

Actualitzada 01/08/2016 a les 18:09
    Sònia
Com ha estat fer de lectora durant aquests mesos?
Perfecte. Per a tots els lectors ha estat una experiència inoblidable i molt agradable. Hem après molt de la vida i de nosaltres mateixos.

Per què va escollir Andorra?
Havia de triar un país i la meva professora preferida d’italià em va dir que Andorra era perfecte per a mi. Jo no tenia ni idea de què era Andorra, però m’agradava la idea que aquí tothom parlés tres llengües romàniques.

I?
Hi havia una noia de la meva universitat aquí fent de lectora i vaig parlar amb ella sobre la seva experiència. Vaig decidir venir a Andorra un estiu per verificar si m’agradaria o no. Vaig venir per quasi tres setmanes i em vaig quedar.

Com ha estat per als joves tenir una professora americana?
Ah, els meus alumnes són molt divertits. Dels millors moments van ser quan em van preguntar sobre la cultura dels Estats Units. Com per exemple quan un alumne em va preguntar si és veritat que les taquilles són molt grans i hi cap una persona. I sí, és veritat.

I el fet de ser professors tan joves?
Crec que a tots els alumnes els va agradar tenir lectors com jo. M’ho he passat molt bé a totes les classes i ara tinc molts dels meus alumnes com a amics al Facebook, a Instagram i a l’Snapchat. Ara els meus alumnes són més amics que alumnes.

Doncs quants amics!
Tinc uns 200 alumnes! Però seriosament, alguns dels meus alumnes són molt bons amics i algunes de les millors persones que he conegut mai.

I amics que no siguin alumnes?
Sí, però va ser el més difícil al principi. He conegut molta gent nova i tothom és molt maco, però és difícil fer bons amics. Una altra lectora ha fet castellers tot l’any i ha conegut molta gent, però crec que és una mica difícil aquí trobar el teu lloc.

Què és el que li ha agradat més d’aquest territori?
Les muntanyes. Cada dia que estic a Andorra m’aturo un moment per mirar les muntanyes i m’emociono.

I el que menys?
La dificultat per fer amics. Però també és necessari estar sol.

​Parla un català quasi perfecte. Li ha estat fàcil?
Doncs no el parlo gaire perquè tothom vol parlar anglès amb mi per practicar! [Riu] M’encanta el català! Vaig estudiar castellà i italià a la universitat i és una barreja molt bonica de les dues llengües. El meu català l’he après amb els meus alumnes.

​Tornarà?
Home, i tant! M’agradaria viure aquí perquè estic enamorada de les muntanyes. És un lloc perfecte i és fàcil viatjar per Europa. I a més tinc un somni que és aprendre el català a la perfecció. Per això estudiaré una carrera en català i el meu objectiu és viure a Barcelona d’aquí a uns anys.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477