Vito Serrano

“Una festa silenciosa és una vivència surrealista i divertida”

La discoteca del silenci. Aquest dijous (21 h) coordina una ‘Silent party’ dins el cicle de les Nits del Món escaldenques.
Als participants se’ls donarà uns cascos sense fils i podran triar entre tres estils de música.

“Una festa silenciosa és una vivència surrealista i divertida”V.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la seva proposta?

És una silent party, o festa del silenci, en què tres DJ punxaran tres estils per tres canals d’àudio diferents: hits de ràdio, música dels 70, 80 i 90, i electrònica. A tots els assistents se’ls donarà uns auriculars sense fils, amb control de volum independent, i amb els que es podran connectar a qualsevol dels canals. Els cascos tenen un llum LED que, a més de servir com a element de decoració, permet saber, en funció del color –blau, vermell o verd–, a quin canal està cada usuari.

N’havia organitzat abans?

Sí, vaig començar fa dos anys. Ja feia temps que anava darrere la idea i volia comprar aquests cascos. Finalment en vaig adquirir 400, pagant de la meva butxaca i sense sponsors, a un fabricant especialitzat, i ben aviat vaig muntar el Silence Winter Festival, el desembre del 2014, a les pistes de Grandvalira. Després, he anat aplicant aquest format a d’altres llocs: a la Nit Vivand i, des de fa poques setmanes, cada dijous, a la Borda Pairal.

Com reacciona el públic?

Al principi sempre es queda una mica sobtat. És normal. A Andor­ra la gent és força escèptica quan proposes coses noves. Però quan els participants es deixen anar, la cosa canvia. Comencen a cantar, a ballar, van canviant de canal... i no es poden queixar que la música no els agrada, perquè poden triar entre tres opcions... Una festa silenciosa sempre és una vivència surrealista i divertida.

Lligar en aquestes condicions deu ser complicat...

En absolut! Pots escoltar música i ballar o cantar tranquil·lament, però això no és incompatible amb parlar. Sempre et pots treure els cascos o abaixar el volum. A més, el llum LED revela què escolta cadascú. Això identifica afinitats musicals i facilita l’inici d’una conversa...

Almenys els veïns de la plaça Coprínceps no es queixaran...

Crec que poden estar molt contents. Són els avantatges d’organitzar aquestes festes, que no hi ha queixes pel soroll.

Quins precedents hi ha d’aquest tipus d’esdeveniments?

Mallorca i Eivissa van ser dels primers llocs on es van fer silent parties, ja fa uns anys. Es combinava DJ i grups en directe a través de diversos canals. També hi ha una discoteca a Londres, el Silent Arena, que funciona exclusivament amb aquest sistema.

M’ha comentat que va comprar 400 auriculars. Li costarà amortitzar-los?

No tinc pressa. Aquests actes és millor organitzar-los de tant en tant. A més, els cascos tenen moltes aplicacions: els he fet servir en sessions de cinema a la fresca –el públic pot escoltar el film en versió original o doblat–, o en conferències en què cal traducció simultània.

tracking