Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Álvaro Ortega

“Començar a programar és com aprendre a parlar”

Resident de 22 anys i estudiant d’enginyeria informàtica. Aquest estiu serà el tercer que aquest jove nascut a Jaén i que fa 19 anys que resideix al Principat treballa com a becari en programació a l’operadora telefònica.
“Començar a programar és com aprendre a parlar”

“Començar a programar és com aprendre a parlar”

“Començar a programar és com aprendre a parlar”

Fernando Galindo
Actualitzada 10/07/2016 a les 07:19
Ha viscut tota la seva infància a Andorra, però ara ha marxat a fora a fer la carrera universitària?
He fet tots els meus estudis a Andorra, però ara m’estic formant a Lleida. He fet un grau superior de programació, de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, i actualment estic estudiant una enginyeria informàtica.

I per què aquests estudis?
A quart d’ESO hi havia una optativa que es deia programació i la vaig escollir per veure com m’anava. Em va agradar molt i des d’aquell moment vaig orientar tots els meus estudis a fer el grau superior. Un cop al grau superior em vaig plantejar fer l’enginyeria. Em va interessar molt i hi vaig anar de cap. Ara faré segon.

Li queden tres anys d’estudis. Cap a on vol anar després?
Programació, és la idea que tenia en ment quan vaig començar. Cada any m’adono que m’agrada més. He estat dos anys al departament de programació d’Andor­ra Telecom i sé que en el futur el que vull ser és programador.

Què fa un programador?
Ara gairebé tot té una petita programació al darrere. I amb la programació qualsevol projecte que tinguis al pensament el pots acabar desenvolupant.

Ha fet alguna programació?
Alguna n’he fet a classe. Crear un client i un servidor que es comuniquin entre si mitjançant la xarxa encara que no ho estiguin localment. Era una aplicació que funcionava fora de la pròpia xarxa i això augmenta molt la complexitat. També he fet un vídeo-joc. Em va servir per obrir la ment i que no tot és fer aplicacions tipus office o client-empresa. Va ser un projecte molt gran, però em va fer veure que hi havia moltes branques en aquest món.
Els seus amics fora de la informàtica entenen el que fa?
Les amistats que no tenen res a veure amb aquest món no entenen bé el que és, però posant exemples sempre ho poden arribar a comprendre. Començar a programar és com aprendre a parlar. És aprendre un llenguatge des de zero i és una manera de pensar totalment diferent, molt més estructurada.

El futur dels programadors passa per les aplicacions mòbils?
Una mica sí, però no simplement de mòbils o tauletes, sinó el que ara s’anomena Internet de les coses. Tot pot estar connectat a la xarxa. Una nevera, un cotxe, una televisió... A qualsevol cosa li pots aplicar una programació.

Què fa a Andorra Telecom?
Fa tres anys vaig tenir la gran sort que els interessés el meu currículum. Aquí he pogut veure tot el món empresarial pel que fa a programació. Des de fora no es veu la gran quantitat de projectes quant a programació que hi ha. Ara estic col·laborant en petits projectes de desenvolupament.

Últimament Andorra Telecom no té gaire bona premsa. Els amics li demanen explicacions?
Sempre els dic que comparin el servei al client que nosaltres donem amb els dels operadors estrangers. Aquí t’atén una persona i a fora una màquina.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477