Josep Ametller

“Ens sentim més productors que no pas comerciants”

Amb el seu germà va crear una empresa que ha esdevingut d’èxit. A banda de fruites i verdures també elaboren productes derivats que en alguns casos han obtingut premis internacionals i des d’avui els comercialitzaran a Pyrénées

Josep Ametller

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar la relació amb Pyrénées?

Fa un any i mig vam conèixer la gent de Pyrénées i ens van dir que estaven interessats en els nostres productes. Vam vendre algun producte làctic i ens vam anar coneixent. A poc a poc ho vam anar parlant i ens va semblar una bona oportunitat per a tots.

Com ho faran?

Hem creat plegats una empresa conjunta per abordar dues línies. Una dirigida al client final, amb l’espai que avui obrim a Pyrénées, i una altra de food service, pensada per vendre producte fresc a restaurants, hotels i cafeteries. Nosaltres posem el producte i ells el coneixement del mercat andorrà.

I a Pyrénées què hi haurà?

Els diferents productes que conreem, i complementem l’oferta amb altres fabricats, com ara cremes de verdures o gaspatxos. Obrim un espai d’Ametller Origen dins del centre comercial, ocupant l’espai de fruita i verdura. Ells també són sensibles, escolten el client i tenien una demanda d’augmentar la qualitat. A més, per a nosaltres també és vital tenir un espai físic per tenir el food service, on els futurs clients puguin tastar i valorar el producte.

No els suposa cap problema portar els productes fins a Andorra?

No. El que collim a la tarda, a les vuit del matí de l’endemà pot ser a la duana i a les nou a la botiga.

Producte molt fresc, doncs.

Fresc del tot. Aquest és part del nostre secret. Per nosaltres, el millor dia de venda és dilluns, quan tradicionalment per al sector és un mal dia.

I això?

Perquè a diferència d’altres recol·lectem el diumenge, amb la qual cosa el dilluns tenim producte fresc, i el nostre client ho sap. Som autònoms en el subministrament. En altres casos el que es ven dilluns s’ha collit dijous o divendres.

On tenen les zones de producció?

Molts dels productes els podem fer durant tot l’any perquè busquem la zona climàtica on es pot conrear. Tenim 1.500 hectàrees pròpies i 1.500 més amb acords amb pagesos associats, amb els quals tenim sinergies i els donem la llavor de la varietat que ens interessa i altres facilitats.

Vostès fa anys que es dediquen a la terra.

Vam començar a treballar al camp fa vuit generacions, amb vinya i raïm al Penedès. L'última generació vam decidir comercialitzar els productes. Fa 15 anys vam establir parada fixa al mercat municipal de Vilafranca, amb la idea de vendre el que conreàvem complementant-ho amb altres productes que compràvem a altres pagesos per ampliar oferta.

Tot i haver crescut mantenen l’esperit?

Tenim botigues arreu de Catalu­nya, sobretot a Barcelona, però ens sentim més productors que no pas comerciants. El que ens apassiona és produir i innovar en productes singulars.

tracking