Miguel Capo Mateu

“El golf t'ensenya a ser íntegre i a no fer trampes”

Un esport també apte per als més petits. Bicampió d’Espanya de golf. Ha impartit un curs d’iniciació per a nens de 6 a 12 anys a les instal·lacions del Pitch & Putt d’Ordino, a la Cortinada. Dissabte, la darrera classe.

Miguel Capo MateuANDBANK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què aprenen els nens jugant a golf?

La satisfacció de saber que en aquesta vida és molt important saber guanyar i saber perdre.

Els ajudarà a la vida?

És clar, perquè aprenen a ser lleials, a ser correctes i a ser sincers. El recorregut per un camp t’ensenya tot l’esforç que has de fer a la vida per plantar cara a un problema que se’t presenta. El golf és un esport fantàstic.

Això ho ensenyen altres esports també.

El golf és el rei dels esports per educar, perquè a la gent moltes vegades li costa dominar-se. Ensenya a no enganyar-se a si mateix i a no enganyar els altres. Tots els esforços que fas et donen una satisfacció. I no lluites contra ningú.

Només passa en el golf?

Jo no he conegut cap esport com aquest. Els he practicat quasi tots i el que m’ha lligat de veritat ha estat el golf. En aquest esport l’enemic és igual per a tothom. El camp és el teu enemic, el recorregut. Això difícilment ho trobes en un altre esport. La gent que comença a jugar se’n fa addicta.

Per què?

Perquè apassiona i sempre veus possibilitats de millorar. I això és molt important per al jovent. Saber comportar-se amb educació davant les dificultats. És un sacrifici però és un únic. Tota la gent que he conegut és una gran apassionada d’aquest esport i li costa deixar-ho.

És un esport que no solem vincular a la infància.

Doncs és vital per a l’educació del jovent i la seva forma de ser. S’ho passen molt bé. Realment és apassionant i no corren cap risc, perquè el golf no en té cap.

Què diria a un pare que dubta d’apuntar el fill a golf?

Que és una educació estupenda per a la criatura perquè sap l’hora que ha d’anar a practicar golf. El resultat el veurà molt ràpidament. És molt complet i bo per a tothom. T’ensenya a ser una persona íntegra i a no fer trampes, perquè qui fa trampes queda fora de joc.

És un esport car, d’elit?

No, és per a tothom igual. I l’enemic també és igual per a tothom. I no és car, avui dia hi ha camps socials i tots ofereixen un recorregut per a la gent que vol jugar i no vol fer-se sòcia, i per tant no té l’obligació d’una quota.

El golf s’hauria d’estendre més?

Sí, hauria de ser més popular. Aquí, a Andorra, hi ha unes possibilitats increïbles. Considero que és idoni. A la muntanya hi ha menys inconvenients perquè la bola corre més. Andorra és un bon lloc per practicar golf, reuneix totes les condicions.

I doncs, què manca?

S’han de fer més camps. En falten. Si la gent el conegués hi hauria molta més afició.

I els seus alumnes com ho fan?

Hi ha unes quantes criatures de 7 o 10 anys que seran grans jugadors professionals de golf. He conegut nens que als tres anys ja picaven la bola amb el pal.

tracking