Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Borja Viera, Surfista

“Fer 'snow' és molt més senzill que fer surf”

Actualitzada 23/05/2016 a les 11:06
Com canvia la calor de les Canàries pel fred d’Andorra?
Em dedicava de manera semiprofessional al surf, al bodyboard, la planxa petiteta, i vaig patir una greu lesió a l’espatlla que em va tenir un any aturat. Durant aquest temps m’estava tornant boig i un amic canari que viu aquí em va proposar provar la neu.

Feia carrera professional?
Sí. Surfejava en proves del circuit canari, de l’europeu i del mundial. Allà va ser on vaig tenir la mala sort de partir-me l’espatlla. Vaig caure i vaig xocar contra el fons. M’han hagut de reconstruir l’espatlla.

Vostè que ha voltat pel món, on es troben les millors onades?
Sincerament el millor lloc i l’onada més perfecta que m’he trobat ha sigut a Hawaii. Però no fa falta anar tan lluny. A les Canàries hi ha tres o quatre llocs que no tenen res a envejar a Hawaii. A Europa tenim una quantitat i un nivell i qualitat d’onades terrible.

Però...
Però aquí el surf no està tan potenciat com a Austràlia o Hawaii. A Europa els surfistes no viuen del surf, sobreviuen. A Hawaii tenen contractes milionaris. Jo sobrevivia. També havia d’estudiar. Sóc llicenciat en educació física.

Trobarà a faltar el mar aquí?
Sí, és clar. Però tinc la sort de viure a Soldeu i puc estar en contacte amb la natura, connectat amb ella, sol. El que faig al mar ho faig a la muntanya. Desconnecto.

Va ser dur el primer hivern?
Venia a provar. No sabia si em volia quedar o no. Però vaig conèixer una noia d’aquí, que ara és la meva parella. Si va ser dur? Una mica. El clima, l’adaptació... però només caure els primers flocs de neu em vaig posar la taula d’snow. Era com extrapolar el surf en un context diferent.

I?
Molt bé. Tècnicament són comparables, però la realització de l’snow és molt més senzilla. La pista és un lloc més estandarditzat, mentre que al mar tens l’oportunitat que hi hagin onades bones tres o quatre cops l’any. I el surf és molt més físic. A la muntanya quan et canses, pares.

Què sent sobre d’una taula?
Llibertat. Entres com en una bombolla i saps que estàs connectat tu, l’onada i el mar. Desconnectes durant 6-7 segons fins que arriba la següent onada.

I ara vol que la gent conegui el surf amb l’Andorra Surf Camp.
La idea va sorgir estan aquí ja. Volem que la gent de la muntanya conegui per primera vegada el que és el món del surf tant pel que fa a la pràctica esportiva com la cultura que hi ha al darrere i el bon ambient. Volem portar el mar a Andorra.

Aquest estiu serà l’estrena.
Sí. Tenim quatre surf camps, dos a França i dos a Espanya.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477