x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Madrid

La cimera climàtica ajorna la regulació de mercats per Glasgow

Els dirigents demanen compromís per complir l’acord de París i no incrementar en més d’1,5 graus la temperatura global
Actualitzada 16/12/2019 a les 06:38
La cimera del clima de Madrid va concloure ahir amb la crida a ser més ambiciosos pel que fa a mesures mediambientals i complir l’acord de París que compromet els països a evitar que la temperatura del planeta pugi aquest segle per sobre d’1,5 graus. No obstant això, la cita no ha aconseguit un acord per regular els mercats de carboni i ordenar el comerç dels drets d’emissió en un sistema únic per a tothom, i s’ha ajornat per a la pròxima conferència, que se celebrarà a Glasgow. L’acord final va arribar dos dies després de la jornada prevista per al tancament, en un temps de descompte que ha convertit la cita de Madrid en la Conferència del Clima més llarga de la història. Va ser la que més de pressa es va organitzar, perquè Espanya va muntar la cita en tot just un mes, després de la renúncia de Xile per la greu crisi que viu el país. Decebut pel resultat es va mostrar el secretari general de l’ONU, António Guterres, que va assenyalar que no es rendirà en la lluita contra la crisi climàtica: “La comunitat internacional ha perdut una oportunitat important de mostrar més ambició en mitigació, adaptació i finançament per afrontar la crisi climàtica.” Per la seva part, Pedro Sánchez, president del Govern d’Espanya, amfitrió de la cita, es va sumar a través de les xarxes socials a l’acord de la “complicada” cimera del clima de Madrid, de la qual va destacar que “es reafirma el valor de la cooperació internacional, de la ciència i l’exigència de més acció climàtica i la seva incidència social”. La presidenta de la Conferència i ministra de Medi Ambient de Xile, Carolina Schmidt, no es va mostrar satisfeta pel resultat. En el discurs de comiat, va lamentar que no s’hagi pogut tancar l’article 6 “per implementar un mercat de carboni robust, amb integritat ambiental, enfocat a generar recursos per transitar cap a un desenvolupament basat en baixes emissions”. En el mateix sentit, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va mostrar el regust amarg de no haver pogut arribar a un acord ferm.
Etiquetes
  • #3 VIRTVS
    (17/12/19 06:30)



    Els consumidors som els únics que podem canviar tot aquesta història. No comprar segons quins productes depenent de com estiguin envasats i no canviar el iphone cada anys seria un bon començament.

    Respondre
  • #2 Una cimera més
    (16/12/19 14:35)

    Capitalisme i el medi ambient són incompatibles, els veritables culpables, USA, Índia i la Xina no han assistit a la cimera i seguiran cometent malifetes ambientals sense que ningú faci absolutament res.

    Respondre
  • #1 1,5 graus
    (16/12/19 09:52)

    La Cimera COP25 és un esdeveniment més de caràcter publicitari patrocinat per Harrison Ford, Javier Bardem, Alejandro Sanz i l'adolescent no escolaritzada Greta, on els governs pronuncien frases de cara a la galeria i les empreses més contaminants es renten les mans en completa impunitat.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts