Espanya

Ambició i unitat marquen l'atapeïda agenda de la cimera del clima

La Conferència de l’ONU sobre Canvi Climàtic arrenca amb la fita de mobilitzar el compromís mundial en la reducció de gasos d’efecte hivernacle

Ambició i unitat marquen l'atapeïda agenda de la cimera del climaGOVERN D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXV Conferència de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP25) va donar ahir el tret de sortida d’una cursa de fons que fins al 13 de desembre mobilitzarà el compromís mundial en la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle amb coratge, ambició i unitat. Així van coincidir en l’acte d’inauguració el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, i el president del panell d’experts en canvi climàtic de l’ONU (IPCC, per les sigles en anglès), el sud-coreà Hoesung Lee. Tots els líders van apuntar el paper crucial dels joves –les protestes dels quals han instigat la urgència de l’acció política internacional–, en vigília de la previsible arribada, avui, de l’activista sueca Greta Thunberg, inspiradora del moviment juvenil en defensa del clima, a la cimera. En un missatge gravat, el president xilè, Sebastián Piñera, país que exerceix la presidència de la cita –tot i que se celebra a Madrid arran dels disturbis al país sud-americà–, va subratllar que la joventut “ens interpel·la a protegir el planeta i assegurar la vida”. En les properes dues setmanes els països s’hauran de comprometre amb objectius més ambiciosos que els acordats a la Cimera del Clima de París (COP21). Com a mesures ja acordades, Ursula von der Leyen, que s’estrenava com a presidenta de la Comissió Europea, va anunciar per al març la presentació d’una llei per fer irreversible la neutralitat climàtica a la UE i un pla d’inversions d’un bilió d’euros per a la dècada vinent.

ESPOT AFIRMA QUE INTENSIFICARÀ LES POLÍTIQUES DE SOSTENIBILITAT

MADRID. El cap de Govern, Xavier Espot, va afirmar ahir en la cimera COP25 que Andorra té la voluntat d’intensificar les polítiques de sostenibilitat mediambiental per reduir i assolir el nivell zero d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Espot va destacar davant els 50 mandataris reunits que al país hi ha un consens transversal en favor de la lluita contra el canvi climàtic, que l’any passat es va aprovar per unanimitat una llei específica, i va detallar les diferents polítiques de sostenibilitat que s’apliquen a Andorra.

tracking