x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

El decret digital complica el diàleg entre PSOE i ERC per a la investidura

La diputació permanent del Congrés aprova una polèmica llei sobre administració digital, que obre la porta a actuar contra webs independentistes
La reunió de la diputació permanent del Congrés, ahir.

El decret digital complica el diàleg entre PSOE i ERC per a la investidura

La reunió de la diputació permanent del Congrés, ahir.

EFE
Actualitzada 28/11/2019 a les 06:58
El pas pel Congrés dels Diputats del decret llei de l’administració digital va retratar ahir les diferències que el PSOE i ERC mantenen sobre la situació de Catalunya, assumpte principal de la primera reunió que mantindran avui per negociar la investidura de Pedro Sánchez. La vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, també va marcar distàncies declarant davant els mitjans que “el dret a l’autodeterminació no existeix”.
El Congrés va acollir la penúltima sessió de la diputació permanent abans que es constitueixin les corts de la pròxima legislatura, la XIV, el 3 de desembre. Hi havia cinc punts, un projecte de llei i quatre decrets llei, un dels quals especialment controvertit.

El decret sobre l’administració digital que el consell de ministres va aprovar pocs dies abans que arrenqués la campanya electoral del 10-N ha provocar un debat intens al Congrés, i una votació significativa, perquè va ser avalada gràcies al vot a favor del PSOE, del PP i de Cs.
Aquesta àmplia majoria, 50 vots a favor, va deixar molt enrere el bloc contrari al contingut del decret, 10 vots, entre els quals els d’ERC. Unides Podem, soci del PSOE en el futur govern de coalició, si és que tira endavant la investidura de Sánchez, es va abstenir.

La seguretat digital és l’àmbit que abraça un decret llei que, entre altres mesures, permet al govern actuar amb urgència contra pàgines web vinculades a l’independentisme. Per exemple, Identicat, el projecte d’identitat digital sobirana que la Generalitat va activar el mes de setembre passat, queda afectat per la iniciativa de l’executiu en funcions. Republica.cat, el servidor del qual està localitzat fora de la UE, també.
Calvo, en declaracions a la premsa, va explicar que el decret situa Espanya en un nivell comparable al d’altres països europeus, dotats d’una legislació similar. La protecció dels drets dels ciutadans a Internet és la premissa. Però ERC va deixar clar que no comparteix aquesta visió. La diputada Montserrat Bassa va demanar al PSOE que retiri el decret ja no per la investidura de Sánchez, sinó per “pura democràcia”, i va advertir als socialistes que “no hi haurà estabilitat mentre no s’abordin políticament aquells conflictes de naturalesa política”. En un context com l’actual, va ressaltar, aquest decret és “una ofensiva” de l’Estat a Catalunya i traça “un perillós camí pel qual han transitat no pocs règims autoritaris”.

D’altra banda, les bases de Podem van avalar el preacord amb el PSOE per formar un govern de coalició amb un suport del 96,8%. La participació en la consulta telemàtica va ser del 59% del cens d’inscrits de la formació lila amb 134.760 participants. Dels inscrits que van votar, 130.150 ho van fer a favor del preacord.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts