x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

ERC pressiona Pedro Sánchez amb una consulta a la militància

El partit preguntarà a les bases si rebutjarien la investidura si no hi ha abans “una taula de negociació” sobre Catalunya
Sánchez, ahir durant la intervenció davant els empresaris.

ERC pressiona Pedro Sánchez amb una consulta a la militància

Sánchez, ahir durant la intervenció davant els empresaris.

EFE
Actualitzada 21/11/2019 a les 06:38
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va decidir ahir redoblar la pressió sobre Pedro Sánchez en plantejar una consulta a la militància sobre la seva posició respecte a la investidura, en la qual inclou com a condició una taula de negociació sobre Catalunya.
“Està d’acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l’Estat a través d’una taula de negociació?”, és la pregunta que farà dilluns ERC als seus militants. Si guanya el sí, el partit col·locarà la negociació sobre Catalunya com a condició imprescindible per donar suport a Sánchez i es complicarà la investidura del candidat socialista i la formació del govern de coalició amb Podem.

La consulta d’Esquerra va ser la sorpresa d’una jornada en la qual Pedro Sánchez va estar en el seu primer gran acte públic després de les eleccions. El president en funcions va enviar un missatge per mirar de tranquil·litzar el món econòmic davant el seu pacte amb Pablo Iglesias. Va ser en el marc del Congrés europeu de l’empresa familiar, on Sánchez va prometre que el govern de coalició respectarà l’estabilitat pressupostària, mentre es va mostrar confiat que el bloqueig polític acabi en les “pròximes setmanes”.
El mateix dia que la Comissió Europea va reclamar a Espa­nya més mesures per reduir dèficit i deute o que la CEOE va demanar al PSOE que busqui un pacte diferent al de Podem i aposti per opcions “més moderades”, Sánchez va acudir al fòrum empresarial per defensar el seu acord amb Iglesias i intentar transmetre confiança als empresaris i als inversors.

Va subratllar, al·ludint al pacte amb Podem, que s’ha fet ja “el pas decisiu” per “disposar d’un govern en plenes funcions sobre el qual no pesi l’amenaça de la provisionalitat”, i va expressar el convenciment que en les pròximes setmanes acabi el bloqueig polític. “Espanya necessita estabilitat i la necessita al més aviat possible”, va admetre el líder socialista, qui va prometre que la política econòmica del futur govern mantindrà el seu compromís amb la disciplina fiscal i l’estabilitat pressupostària.
Serà un govern, va dir, amb una “prioritat social molt marcada”, però que treballarà “dins dels marges financers”, i també va assegurar que “una gestió responsable de l’economia no és incompatible amb el fet de millorar la cohesió social i territorial”. No es va oblidar Sánchez de defensar davant els empresaris “pujades raonables dels salaris” sempre “sense minar els nivells de competitivitat de l’economia”. També va subratllar que cal “frenar” un dels grans problemes del mercat de treball, la precarietat.

I tampoc es va oblidar, en aquest dia en què Espanya va rebre l’avís d’Europa que ha de prendre mesures addicionals per reduir deute i dèficit, de subratllar el compromís de disciplina fiscal per part del pròxim govern. “Continuarem fent els deures en matèria de dèficit públic”, va dir.
El president en funcions, d’altra banda, no va voler respondre a la premsa sobre la sentència dels ERO, per la qual han estat condemnats diversos exdirigents del seu partit. Dimarts el ministre de Foment i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ja va dir que no afecta ni l’executiu ni l’actual direcció del partit.
Etiquetes
  • #7 el caganer
    (21/11/19 17:58)

    amb el pablo i el pedro hem arribat a la època dels picapiedra, excepte que ara viatgen amb falcón, davant la palestra molta parafernalia, espanya segueix estan governada per polítics rancis, casposos i corruptes

    Respondre
  • #6 josep
    (21/11/19 17:50)

    ESPANYA no apendra mai de fer politica solsament la repressio es el seu lema, les taules per paralar no eixisteixen, imposar mes imposar aixo en diuen democracia anem be.....

    Respondre
  • #5 karlitos
    (21/11/19 14:02)

    Despres de la ditatura Espanya ha tingut la oportunitat de coneixer la hipocrisia i evolucionar amb experiencia propria, avui navega amb ella i es a la orden de cada eleccions.…..Aquell que millor sab de hipocrisia i sab mentir es el que guanya.Espanya avui t`un govern pro Rus i pro Irani i els primer han començat per Catalunya, els segonds per Podem.

    Respondre
  • #4 Ibèria
    (21/11/19 10:30)

    El 1975, Espanya era la novena potència industrial de l'món i amb prou feines tenia un 3% d'atur, el preu que es va pagar per homologar-nos amb les nacions del nostre entorn va ser massa car, avui espanya no té or, la indústria està desmantellada,el deute públic està per sobre de l'100% i està governada per secessionistes, proetarres i comunistes.

    Respondre
  • #3 Podrías..
    (21/11/19 09:16)

    No hi ha un pam de net. Desgovern Franquenstein! Jo faria unes altres eleccions... O directament a la barraca.

    Respondre
  • #2 albandit
    (21/11/19 09:02)

  • #1 socio listos
    (21/11/19 08:25)

    no s'ha de pactar amb gent que està tacada per la corrupció no ens oblidem que la montero era consellera a la junta d'andalusia amb griñañ i chavez o la carmen calvo... ja no parlo de la sultana diaz....

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts