x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
espanya

Els candidats recorren a la por en la fi de campanya d'un incert 10-N

El temor a l’ascens de Vox uneix PSOE i PP per mobilitzar els respectius votants
El president en funcions, Pedro Sánchez, ahir durant el míting de final de campanya, a Barcelona.

Els candidats recorren a la por en la fi de campanya d'un incert 10-N

El president en funcions, Pedro Sánchez, ahir durant el míting de final de campanya, a Barcelona.

efe
Actualitzada 09/11/2019 a les 06:46
Els candidats van aprofitar ahir les últimes hores de campanya amb crides a la mobilització i apel·lant en molts casos a la por
–encara que en diferents direccions–, per mirar de sumar tots els suports possibles en la incerta cita amb les urnes de diumenge.

La por a l’ascens de Vox –que segons els sondejos pot arribar a doblar el nombre d'escons– és a la qual va recórrer el PSOE per mobilitzar els votants d'esquerra però també el PP, que va insistir a demanar que tot el vot s'uneixi al voltant del partit de Pablo Casado com l'única opció útil de la dreta. La por a una gran coalició PSOE-PP és a la que segueix apel·lant Unides Podem per resistir, i la por pròpia a un desastre com el que auguren les enquestes, és el que mou Ciutadans a presentar-se com el partit disposat a desbloquejar la situació amb els seus escons a partir de dilluns.
Madrid i Barcelona van ser els escenaris triats pels principals partits per acomiadar la campa­nya, la més curta de la democràcia. Abans del tancament oficial, ja van deixar anar molts dels últims missatges. Com Pedro Sánchez, qui va tornar a prometre que en 48 hores farà una proposta de desbloqueig a PP, Cs i Podem, i que traslladarà també a regionalistes i nacionalistes disposats a buscar la governabilitat, entre els quals no compta l'independentisme català.

Per la seva banda, Pablo Casado va insistir a fer una crida als votants de Vox i Cs perquè optin per unir totes les forces als populars, perquè segons va dir el seu és el partit “genuí” entre les opcions de centredreta. En aquesta última jornada es va conèixer l'enviament massiu de missatges a mòbils per part de Casado demanant la confiança dels electors. En el missatge, enviat a 1,2 milions de dispositius, el líder dels populars demana el vot “per sumar una nova majoria de canvi davant la crisi econòmica i el desafiament separatista”.
Mentrestant, el líder de Cs, Albert Rivera, va tancar a Barcelona una campanya en la qual ha insistit a subratllar que pot ser una peça decisiva per desbloquejar la legislatura. Des de Podem, Pablo Iglesias es va mostrar convençut que molts votants progressistes han vist la intenció de Sánchez d'apostar per altres opcions diferents a la formació morada.

 
EL GOVERN MIRARÀ DE RECÓRRER LA POLÈMICA MOCIÓ DE VOX A MADRID
El govern en funcions de Pedro Sánchez està analitzant si pot ser objecte de recurs davant del TC la proposició no de llei de Vox aprovada dijous a l’Assemblea de Madrid amb el suport de PP i Cs, que insta l’executiu a il·legalitzar els partits independentistes “que atempten contra la unitat d’Espanya”. Una iniciativa no vinculant que el president Sánchez veu “preocupant”, i que reflecteix que la “ultradreta” està “arrossegant” PP i Ciutadans en aquest discurs contrari a la Constitució i la transició”. Sánchez va defensar que així com el govern ha impugnat resolucions del Parlament de Catalunya que contravenen la Carta Magna, ha de ser “igual de contundent” quan un parlament plantegi la il·legalització de partits.
Etiquetes
  • #1 Dani
    (09/11/19 09:46)

    Alguna cosa està fent bé VOX perquè el votin fins al sud d'Espanya,esta clar que el debat polític te molt a veure, però també l'ascens generalitzat de la ultradreta a tot Europa, davant de comunistes i socialdemòcrates sense rumb definit que estan duent a Espanya a un caos assistit, on el deute public, la immigració massiva, el preu de l'habitatge, la carestia de la vida i l'augment de la criminalitat és la màxima preocupació dels ciutadans.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts