Política

Torra assegura que no és possible “sentenciar el que no existeix”

El president de la Generalitat insta els partits “que han donat suport al 155” a condemnar la “violència d’Estat”

Torra assegura que no és possible “sentenciar el que no existeix”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va apuntar ahir que no pot “condemnar el que no existeix”, ja que “l'independentisme sempre ha estat pacífic” i per això “xoca contra la violència de manera natural: Nosaltres no som violents”, va assegurar.

En la seva intervenció en un acte polític de JxCat enfront del centre penitenciari de Lledoners (Barcelona), el president català va afirmar que ell “sempre” ha rebutjat la violència, això sí, “quan s'ha produït”.

“No podem condemnar el que no existeix; perquè nosaltres no som violents. No tenim cap problema a condemnar la violència quan s'ha produït, però no podem caure en el marc al qual ens volen portar, senzillament”.

Va instar així mateix l'Estat i “els partits que han donat suport al 155” a condemnar la “violència d'Estat” de les votacions de l'1 d'octubre del 2017, que per a ell és “l'única violència que s'ha de condemnar”.

En relació amb les eleccions generals, Torra va dir que “l'únic que ha fracassat” és el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per no haver aconseguit ser investit pel Congrés i va sostenir que, si han de repetir-se els comicis, és perquè “no es pot governar sense escoltar la gent de Catalunya”, una voluntat que ha reclamat que es “respecti” i que, si no es fa, perpetuarà la “inestabilitat i crisi profunda de l'Estat”.

Torra va cridar l'independentisme a “mantenir-se unit”, no caure en “provocacions” i “recuperar el somriure davant els tants límits traspassats per l'Estat”.

“En aquesta nova etapa que comença”, va dir, en al·lusió a la sentència del Suprem que es coneixerà en breu, que “el sobiranisme ha de tornar a prendre la iniciativa i ser més alegre i determinat”.

També va afirmar que mantindrà la pancarta al balcó del Palau de la Generalitat malgrat el que dictamini la Justícia, encara que això li comporti ser condemnat a una inhabilitació de càrrec públic.

A l’acte van assistir més d'un centenar de persones, entre elles els consellers Miquel Buch, Meritxell Budó i Laura Borràs.

tracking