x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
espanya

El PP exigeix a Sánchez trencar amb Torra en uns quaranta ajuntaments

El president en funcions assegura que l’independentisme ha fracassat i que s’ha portat la societat catalana a un “atzucac”
El secretari general del PP, Teodoro García Egea, a Alacant.

El PP exigeix a Sánchez trencar amb Torra en uns quaranta ajuntaments

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, a Alacant.

EFE
Actualitzada 29/09/2019 a les 07:35
El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va exigir ahir al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que el seu partit “trenqui” amb la formació del president de la Generalitat, Quim Torra, en més de 40 ajuntaments de Catalunya i a la Diputació de Barcelona.
En declaracions als periodistes a la ciutat d’Alacant, el número dos del PP es va referir a les últimes novetats sobre els suposats contactes de Torra amb un dels integrants de l’Equip de Resposta Tàctica dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts dilluns passat, i va qualificar l’ocorregut de “gravíssim”. García Egea va assenyalar que el govern està obligat a recórrer les resolucions a Catalunya “contràries a la llei” i va afegir que, a més, els socialistes estan “moralment obligats a trencar amb els independentistes als ajuntaments on mantenen pactes de govern”. Per a García Egea, “no s’entendria que recorreguessin en un moment tan greu aquestes resolucions i, no obstant això, seguíssim com si no passés res als ajuntaments on governen en coalició el PSOE i el partit de Torra”. El número dos del PP va afegir que aquests pactes també s’estenen a la Diputació de Barcelona i a d’altres “moltes institucions” malgrat que ara se sàpiga que “el senyor Torra sembla que està al corrent de totes les accions que planejaven els CDR (Comitès de Defensa de la República), per boca d’un dels interrogats davant la Justícia”.

El PP exigeix a Pedro Sánchez que actuï amb “fermesa, determinació i transparència” en el compliment de la llei i també en el seu “compromís moral amb la llibertat a tot Espanya” contra aquells que “insulten la Guàrdia Civil i no garanteixen la legalitat i la seguretat dels ciutadans”. García Egea va advertir que si Sánchez “no trenca de forma definitiva amb Torra i el seu partit” en les institucions on governa amb la seva ajuda, “se sabrà a què ens enfrontem s les eleccions del 10 de novembre”. Així mateix, va insistir que el PSOE ha d'aclarir si “prefereix tenir poder encara que sigui a costa de ser recolzat pels CDR i el senyor Torra”, al qual situa fent una crida a la desobediència, “o si es posa al costat dels constitucionalistes: al costat d'on sempre hauria d’haver estat Sánchez”.

Gent de pau
El vicepresident del govern català i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va fer una crida ahir a reivindicar que els independentistes són “gent de pau” i va garantir que, com a demòcrates, rebutjaran sempre la violència “vingui d’on vingui”. Aragonès es va expressar així durant el Consell Nacional del partit, que se celebra a la seu barcelonina de la formació, després que ahir la portaveu del Govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, instés el president català, Quim Torra, a condemnar amb “claredat” la “potencial violència” dels Comitès de Defensa de la República (CDR). Així mateix, ahir el president del govern en funcions també va reclamar una condemna de “qualsevol tipus de violència” de qualsevol “grupuscle independentista” perquè encara són a temps d’evitar “majors errors” i han de rectificar i tornar a la legalitat. En el discurs davant del Comitè Federal del partit, Sánchez va assegurar que el moviment independentista “ha fracassat i el naufragi és total” després d’haver portat la societat catalana a “un atzucac”, motiu pel qual va demanar que deixin d’“enganyar”.
Etiquetes
  • #1 josep
    (29/09/19 20:05)

    al ca tindrien cafer es busca solucions sentarse a una taula i proposar com es te ca surtir de aquet embolic.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts