x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
itàlia

L'Open Arms considera “inviable” navegar a Algesires en l'estat actual

Diu que no pot viatjar fins al port espanyol per les condicions crítiques que es viuen a bord
Un migrant mirant des de la coberta del buc Open Arms les costes de Lampedusa.

L'Open Arms considera “inviable” navegar a Algesires en l'estat actual

Un migrant mirant des de la coberta del buc Open Arms les costes de Lampedusa.

EFE
Actualitzada 19/08/2019 a les 06:54
La incertesa envolta la sort de l’Open Arms, que continua esperant al costat de Lampedusa (Itàlia) poder desembarcar 107 migrants, després d'haver rebutjat la possibilitat de navegar fins al port espanyol d'Algesires (sud) per les condicions "crítiques" que es viuen a bord. El buc humanitari espanyol continuava a última hora de la tarda d'ahir sense llevar àncores malgrat que el Govern espanyol li va oferir finalment aquest port i que el Centre Nacional de Coordinació de Salvament Marítim ordenés al vaixell, amb bandera espanyola, dirigir-se cap allí.
"Es va enviar una sol·licitud urgent per a ingressar al port de Lampedusa i desembarcar les 107 persones a bord durant 17 dies. Les seves condicions psicofísiques són crítiques, la seva seguretat està en risc. Si succeeix el pitjor, Europa i Salvini seran responsables", va publicar a Twitter l'ONG espanyola. Es confirmava així que l'Open Arms considera "inviable" navegar fins a Algesires (entre cinc i set dies) en l'estat actual, per estar massa lluny i per la tensió que es viu a bord després de 17 dies amb els rescatats amuntegats a la coberta, una situació considerada "explosiva" per la tripulació, que es va declarar dissabte "en estat de necessitat". "Hem rebutjat l'oferta d'anar a Algesires perquè les persones que portem a bord han de ser desembarcades de forma immediata. Portem 17 dies, hi ha una resolució judicial (italiana) que ho diu i aquestes persones no poden seguir a bord del vaixell i menys els cinc o sis dies de travessia que suposaria arribar fins a Algesires", va dir a Efe una portaveu de l'ONG.

Gairebé al mateix temps, diversos migrants es van llançar al mar per intentar arribar nadant a Lampedusa, a uns 150 metres des que divendres va entrar en aigües territorials italianes arran de l'autorització d'un tribunal que va tombar el veto imposat pel ministre de l'Interior, l'ultradretà Matteo Salvini. Una mostra de la desesperació que es viu a bord. Camps va descriure una situació explosiva i desesperada, amb "baralles, pànic i crisis d'ansietat", i es va preguntar si "fan falta morts" perquè es resolgui el bloqueig.
Etiquetes
  • #2 Joan
    (19/08/19 17:55)

    l'Open arms està col·laborant amb les màfies clandestines que transporten immigrants a Europa; els que vénen en pastera no són els més pobres de l'Àfrica, ja que han de pagar a aquestes màfies unes quantitats que en aquests països són un veritable capital. I des del moment en que surten del nord d'Àfrica i avisen per telèfon a aquestes ONG´s perquè siguin elles les que facin la major part del recorregut. Europa hauria preses alguna determinació respecte a aquestes ONG- máfies.

    Respondre
  • #1 Dani
    (19/08/19 17:53)

    Tot és una qüestió política, es tracta de polititzar l'assumpte per obtenir rèdit polític. Estan utilitzant a aquests pobra immigrants per fer fora el president italià de la presidència, per crear una cortina de fum, i qui sap quants més interessos hi ha ....

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts