x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

Open Arms alerta que es pot veure obligat a desembarcar sense permís

El fundador de l’ONG, Òscar Camps, afirma que “mantenir l’estabilitat emocional a bord comença a ser difícil”
Actualitzada 12/08/2019 a les 07:06
El fundador de l’ONG espanyola Open Arms, Òscar Camps, va alertar ahir que la tensió amb els refugiats a bord del vaixell Open Arms podria provocar que atraquin en algun port sense el permís que estan demanant aquests dies als països de l’entorn per desembarcar. El vaixell ha complert ja dotze dies amb 160 persones a bord davant de l’illa de Lampedusa, a Itàlia, a l’espera que se li permeti desembarcar, després de les negatives dels governs italià i maltès. En declaracions a la premsa, Camps va preveure que el vaixell Astral contactarà amb l’Open Arms avui i va recordar que porta voluntaris de suport psicològic, a més de material de supervivència física. L’Astral porta psicòlegs i mediadors per a “mantenir una mica l’estabilitat emocional a bord de l’Open Arms, que ja comença a ser difícil”. “Si no, acabarem havent d’entrar en port per motius humanitaris, amb tot el que això comporta”, va afirmar en al·lusió als inconvenients de desembarcar sense autorització.
Per si ho acaben fent, Òscar Camps va augurar “les dificultats que això comportarà, evidentment, amb tots els problemes i traves administratives, burocràtiques, de bloquejos i multes”. Amb tot, Camps va precisar que “entrar en un port sense permís per motius humanitaris seria l’últim cartutx”.


Favor d’Itàlia i Malta

En paral·lel, s’ha de destacar que ahir mateix el vaixell de rescat Open Arms va obtenir el permís que havia sol·licitat per a l’evacuació de tres migrants rescatats “amb diagnòstics que requereixen atenció mèdica especialitzada”. Fonts de l’ONG van explicar als mitjans de comunicació que preveuen que Malta evacuï per helicòpter dues dones: una sudanesa que pateix pneumònia i una ivoriana amb símptomes de problemes neuronals després de ser operada d’un tumor cerebral. El tercer, un jove eritreu amb símptomes de tubercolosi, serà evacuat a Itàlia.
L’ONG preveu que sigui per vaixell, a càrrec de la guàrdia costanera de Lampedusa. El permís aconseguit només implica evacuar les tres persones, però Open Arms intenta que tots dos països permetin que els familiars dels tres que estan a bord puguin acompanyar-los. En qualsevol cas, des de l’organització dirigida per Òscar Camps van voler deixar clar que “resistiran” fins a l’evacuació completa dels 160 migrants que porta a bord.
Etiquetes
  • #2 Joan
    (12/08/19 17:09)

    Això és una barbaritat, no es pot tolerar que segueixi el contraban humà, l'única forma d'entrar en un país és legalment, de qualsevol altra manera és il·legal. Precisament vaig escoltar l'entrevista radiofònica al fundador d'Open Arms, pel que es veu Tunísia es va oferir a acollir els migrants del vaixell però clar, aquests volen anar a Europa i no els interessa anar a Tunísia .... És una vergonya el que fa aquest vaixell, ser el taxi dels migrants. Qui finança i amb quins interessos aquesta Ong?

    Respondre
  • #1 Corsaris del Segle XXI
    (12/08/19 17:01)

    Open Arms: Esteu col·laborant a la ruina d'Espanya, al costat del Sigui Watch, el Viking, Aquarius, etc ... i altres vaixells cooperadors necessaris de les máfies de tràfic de persones. Dediqueu-vos a la pesca del BONIC, no us deixarà tanta guany, però almenys no li feu mal als espanyols.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts