Catalunya

Els vigilants dels controls del Prat inicien avui una vaga indefinida

La delegació del govern ha decretat uns serveis mínims del 90%, però els representants dels treballadors han advertit que difícilment es podran complir

Els vigilants dels controls del Prat inicien avui una vaga indefinidaAGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de Trablisa, empresa encarregada dels controls de seguretat a l’aeroport de Barcelona-el Prat, van decidir ahir en assemblea per 175 vots a favor i només dos en contra anar a la vaga indefinida a partir d’avui per exigir millores laborals i salarials. La plantilla, formada per uns 500 empleats que van participar ahir a la votació, va decidir per àmplia majoria mantenir la vaga, en considerar insuficient l’última oferta de l’empresa, que només ha accedit a pagar-los un plus en la nòmina a partir del mes d’octubre vinent.

“Què votaran si no hi ha res? És una proposta, la de l’empresa, de res”, va assegurar en una atenció als mitjans l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, per justificar que menys de la meitat de la plantilla hagués participat en la votació.

Els treballadors demanen altres millores, com un plus d’un euro per hora per la “càrrega física i mental que suporta al col·lectiu”, que l’empresa es faci càrrec dels costos de l’aparcament del seu personal a l’aeroport, descansos de deu minuts per hora, més paritat a la plantilla o dos caps de setmana lliures al mes.

Els representants dels treballadors van criticar que l’empresa ja s’havia compromès a complir algunes d’aquestes demandes en el laude d’obligat compliment que va dictar el consell de ministres espanyol després del conflicte del 2017, però van assegurar que no ho està fent.

La delegació del govern ha decretat uns serveis mínims del 90% per a aquesta vaga, tot i que el comitè de vaga ja ha advertit que difícilment es podran complir, ja que hi ha molts treballadors de baixa o vacances.

Giménez va assenyalar que el gruix dels empleats coneixen i donen suport a la vaga i va assegurar que els treballadors han de complir els serveis mínims, tot i que va puntualitzar que normalment no treballa un 90% de la plantilla. El comitè ha convocat per avui a les dotze del migdia una concentració a l’entrada de la terminal 1 de l’aeroport.

Fa dos anys, l’estiu de 2017, els treballadors dels controls de seguretat del Prat, llavors sota el paraigua de l’empresa Eulen, van secundar una vaga que va provocar greus problemes en l’operativa de l’aeroport i va acabar amb un laude arbitral d’obligat compliment. Les aturades dels vigilants van provocar llavors llargues cues als filtres de seguretat, fins al punt que la guàrdia civil va haver de reforçar els controls.

tracking