espanya

Cancel·lats 190 vols al Prat pel mal temps i la vaga del personal d'Iberia

L’aturada dels treballadors de la companyia ha provocat 143 anul·lacions d’enlairaments i la forta pluja de dissabte, 46 més

Cancel·lats 190 vols al Prat pel mal temps i la vaga del personal d'IberiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de passatgers s’han vist afectats per la segona i última jornada de vaga del personal de terra d’Ibèria a l’Aeroport de Barcelona-el Prat, i que només ahir va provocar més de vuitanta cancel·lacions i retards generalitzats. El dia va començar amb la ressaca de la difícil jornada de dissabte, quan les fortes pluges van provocar la suspensió de mig centenar de vols, la qual cosa va agreujar una situació ja per si sola complicada per l’aturada dels treballadors d’Iberia. Tot plegat va provocar 62 cancel·lacions. Durant la jornada d’ahir ja s’havia previst la suspensió de 73 vols de Vueling, als quals es van afegir vuit més de British Airways, que va anunciar les cancel·lacions ahir mateix.

Durant tot el cap de setmana, al Prat s’han anul·lat 143 vols a causa de la vaga i 46 més per les intenses tempestes que van arribar a paralitzar totalment l’activitat de l’aeroport durant quaranta minuts, cosa que impedia qualsevol operació d’aterratge i enlairament. La majoria de passatgers ja havien estat informats prèviament, la qual cosa va evitar que molts es dirigissin a les terminals, tot i que molts altres ho van saber allà mateix i van haver d’esperar durant hores per ser recol·locats en altres avions. Les oficines d’atenció al viatger de les aerolínies, especialment la de Vueling, van registrar llargues cues durant tot el cap de setmana, i alguns dels seus vols es van endarrerir més de vuit hores.

Iberia va xifrar el seguiment de la vaga en un 14,79%, mentre que el comitè d’empresa ho va fer en el 80%. El portaveu d’UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, va dir que no entén que la direcció d’Iberia i AENA “facin un ball de xifres molt inferior” del seguiment i que “intentin culpabilitzar les pluges” de les incidències causades, “quan va ser només mitja hora” de precipitacions, va dir, i va afegir que “entenem que si és així, les infraestructures (de l’aeroport) tenen un greu problema”. Per la seva part, el president del comitè d’empresa d’Iberia Terra, José Ramírez (UGT), va dir que els sindicats es reuniran avui dilluns per a valorar les dues jornades de vaga i decidir les següents mesures a prendre amb l’objectiu que la direcció s’assegui a negociar. A més, va advertir que no descarten “cap escenari” per aconseguir “una solució definitiva” i que la buscaran “de qualsevol manera”. En aquest sentit, no rebutgen la idea de noves mobilitzacions, encara que aclareixen, “no és l'objectiu”.

tracking