Vint ferits per un gran incendi al centre de Portugal que segueix actiu

Vuit són bombers i els altres dotze civils, un dels quals es troba en estat greu i va ser traslladat a la unitat de cremats d’un hospital de Lisboa

Vint ferits per un gran incendi al centre de Portugal que segueix actiuEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Portugal va estar treballant ahir, amb la meteorologia en contra, per extingir l'incendi declarat el dissabte a Vila de Rei, al centre del país, que es va estendre al municipi veí de Mação i es va convertir en el més complicat d'aquest estiu. Les flames van portar al desallotjament de diversos veïns i van causar un total de 20 ferits, dels quals vuit són bombers i els altres dotze, civils. Només un dels ferits està en estat greu, un ciutadà que va ser traslladat a la unitat de cremats d'un hospital de Lisboa. Tot i que Protecció Civil dóna per controlat el 85% de l'àrea del foc, el perímetre del qual supera els 50 km, la preocupació es manté davant l'empitjorament de les condicions meteorològiques al llarg del dia, que dificulten les feines d'extinció. “Ens espera un intens treball”, va assenyalar el comandant Luís Belo Costa en roda de premsa, que va lamentar l’augment de les temperatures i el canvi de la direcció del vent, que bufa cap al sud-oest i complica la situació. Prop de 800 bombers participen en les feines d'extinció del foc, en el qual, a més, treballen gairebé una quinzena de mitjans aeris.

La virulència de les flames va fer que el foc de Vila de Rei s'estengués fins a Mação, on “la situació és complicada, amb moltes reactivacions”, segons va explicar l’alcalde, Vasco Estrela. El foc ja ha arrasat gairebé 3.000 hectàrees en aquest municipi. Les autoritats no han ofert encara xifres oficials de l'abast total de l'incendi, però el Laboratori de Focs de la Universitat de Trás-os-Montes calcula que ja ha arrasat 8.500 hectàrees. L'ajuda per a controlar l'incendi està arribant també de fora de les seves fronteres, ja que la Unió Europea està produint mapes satèl·lit dels incendis a través del programa Copernicus.

UN SOSPITÓS DETINGUT

La Policia Judicial portuguesa va anunciar que va detenir a un home de 55 anys sospitós d'iniciar un foc prop de la ciutat de Castelo Branco, encara que la “ràpida intervenció” dels bombers en aquest cas va impedir que la situació es compliqués més.

tracking