Espanya

Colau diu que no serà “el trofeu de ningú” i critica “els vetos creuats”

L’alcaldessa afirma que Barcelona en Comú no negocia amb Manuel Valls

Colau diu que no serà “el trofeu de ningú” i critica “els vetos creuats”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú a la reelecció, Ada Colau, va avisar ahir que el seu espai polític no serà “el trofeu de ningú” ni “el trofeu d'un bàndol contra l'altre” alhora que ha criticat “els vetos creuats” que mantenen entre si Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC). En una roda de premsa en la seu del partit al costat d'altres membres de la formació, Colau va defensar el “pas cap endavant” que ha decidit donar “amb fermesa i alegria” en presentar-se a la investidura i va negar participar en operacions “estranyes” que li facin mantenir la vara de comandament enfront de la possibilitat que hi hagi un alcalde independentista. Va afirmar en aquest sentit que BComú “ni negocia ni pacta” amb l'exprimer ministre francès Manuel Valls, que va anunciar després de les eleccions que donaria suport “sense condicions” una investidura de Colau.

El plenari de BComú va avalar dijous passat per àmplia majoria que l'alcaldessa en funcions es presenti a la investidura per a tornar a liderar el govern municipal, un objectiu que només aconseguirà si la voten 21 regidors en el ple del pròxim dia 15, ja que aquesta és la xifra que marca la majoria absoluta. Així, els vots dels tres independents de la llista de Valls, sumats als vuit del PSC i els deu de BComú aconseguirien precisament els 21; s'han de descartar en aquesta equació els dels tres regidors de Ciutadans, que no donaran suport a Colau malgrat haver-se presentat als comicis al costat de l'exprimer ministre francès.

Colau va descartar la possibilitat de retirar la seva candidatura i ha dit assumir “els riscos” que suposa presentar-se davant el ple sense haver tancat abans un acord que sumi la majoria absoluta necessària. El PSC, en aquest sentit, ja ha avisat en els últims dies que només donarà suport a la seva investidura si abans del dia 15 les dues formacions aconsegueixen tancar un acord programàtic. Segons el parer de l'alcaldessa, són necessàries “majories estables, àmplies i transversals” perquè es conformi un govern municipal que impulsi “polítiques valentes” d'esquerres i alhora “superi la política de blocs”. Això només serà possible, va insistir, amb un “tripartit” amb el PSC i ERC, que va puntualitzar que lideraria ella i no Maragall malgrat ser el candidat d'ERC el més votat el passat 26 de maig.

tracking