TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Xina

Huawei actualitzarà els equips i el govern l'insta a recórrer a la justícia

El fabricant assegura que oferirà actualitzacions de seguretat mentre Pequín l’emplaça a prendre “mesures legals i defensar els seus drets”

Huawei actualitzarà els equips i el govern l'insta a recórrer a la justícia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant tecnològic xinès Huawei va assegurar ahir que oferirà actualitzacions de seguretat a tots els equips després de conèixer-se que Google deixarà de vendre-li components i programari, mentre que el govern de Pequín va mostrar el seu suport a l’empresa perquè prengui “mesures legals i defensi els seus drets”.

“Huawei ha fet contribucions substancials al desenvolupament d’Android. Com un dels seus socis clau globals, hem treballat amb la seva plataforma de codi obert per desenvolupar un ecosistema que ha beneficiat els usuaris i la indústria”, va dir la companyia en resposta a la decisió nord-americana de limitar el seu aprovisionament i viabilitat.

La tecnològica xinesa va prometre que continuarà proveint actualitzacions i serveis postvenda a tots els equips, tant “als que ja s’han venut com als que estan encara en emmagatzematge”, i que continuarà construint un “ecosistema de programari segur i sostenible” per a tots els usuaris.

Paral·lelament, el govern xinès va voler donar suport a les seves companyies perquè es defensin d’aquest últim desafiament que s’emmarca dins la disputa comercial i tecnològica que el país manté amb els EUA. “La Xina dona suport a les empreses xineses perquè prenguin mesures legals i defensin els seus legítims drets”, va asseverar el portaveu del ministeri d’Afers exteriors Lu Kang en una roda de premsa.

Alphabet, l’empresa paraigua de Google, ha decidit tallar els seus subministraments de material informàtic i alguns serveis de programació al gegant xinès seguint l’emergència nacional declarada pel president, Donald Trump, segons fonts citades per Bloomberg. Igualment, els principals fabricants de processadors, Intel, Qualcomm, Xilinx Inc i Broadcom, van informar que deixaran de facilitar components a Huawei fins a nou avís.

Per part seva, Google Xina va assenyalar que la companyia està ara “complint la norma” i “revisant les seves implicacions”, tot i que va indicar que els usuaris actuals de telèfons intel·ligents de Huawei podran actualitzar les seves aplicacions, així com els serveis de Google Play. El dubte és què passarà en el moment que Google llanci una nova versió del sistema Android, ja que Huawei en principi no podrà oferir l’actualització als seus telèfons.

Les últimes decisions sobre Huawei s’esperaven des que dimecres passat Donald Trump va declarar l’estat d’emergència nacional per prohibir a les compa­nyies del país fer negocis amb empreses que suposadament intenten espiar els Estats Units, ni tampoc utilitzar els equips de telecomunicacions que fabriquen. De fet, des de fa temps els EUA insisteixen en la idea que Huawei pot ser un instrument de l’espionatge xinès.

tracking