Espanya

La marxa de Garrido a Ciutadans li complica la campanya a Casado

L’expresident de la Comunitat de Madrid anuncia que anirà de número 13 a les autonòmiques amb la formació ‘taronja’

La marxa de Garrido a Ciutadans li complica la campanya a Casado

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dia li ha durat a Pablo Casado el regust a satisfacció que li va deixar el debat televisiu de dimarts a la nit. La inesperada marxa de l’expresident de la Comunitat de Madrid Ángel Garrido a Ciutadans, amb prou feines 48 hores després d’haver ratificat la seva posició a la llista europea dels populars, va amargar la sensació de remuntada de la formació conservadora.

El Partit Popular de Casado havia planificat per a l’endemà del segon debat de la campanya una sèrie d’actes al territori que la nova direcció considera el seu símbol: Andalusia, on el PP governa gràcies a un acord de coalició amb Ciutadans i un pacte d’investidura amb Vox. No obstant això, mentre el líder popular mostrava a Sevilla la seva satisfacció per com li va anar la intervenció televisiva de dimarts, l’expresident de la Comunitat Ángel Garrido compareixia a la seu de Ciutadans de Madrid per anunciar que serà el número 13 de la llista taronja en les eleccions autonòmiques del proper 26 de maig.

El canvi de bàndol ha commocionat els populars perquè Garrido ha portat el fitxatge amb tanta discreció que ni els seus col·laboradors més propers i habituals n’estaven al corrent, ni òbviament tampoc la plana major del partit. En declaracions a la Sexta, el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, va reconèixer que en veure les primeres informacions sobre el fitxatge sorpresa va trucar per telèfon a l’expresident de la Comunitat de Madrid, però no va obtenir resposta.

Casado se’n va assabentar només acabar el primer acte electoral de la jornada. La direcció del PP, segons van destacar fonts properes, considera que aquest fitxatge inesperat no té “rellevància electoral”, perquè Garrido ocupava el lloc quart. Però és precisament aquest bon lloc en la llista, a la qual aspiraven molts càrrecs del partit, l’origen del malestar que es va anar apoderant del PP a mesura que avançava el matí.

Perquè dilluns, només 48 hores abans que es produís la sorpresa, Garrido signava un document amb el qual acceptava i ratificava que és integrant de la candidatura del Partit Popular per al Parlament europeu, i no fa gaire, segons va recordar García Egea, va escriure al seu perfil de Twitter que Ciutadans feia “joc brut” a la Comunitat de Madrid. El número dos dels populars va demandar “coherència”.

“centre liberal i moderat”

Sense entrar en detalls, l’ex-president madrileny, successor en el càrrec de Cristina Cifuentes, va assegurar que deixa el PP per fitxar per Ciutadans i anar de número 13 a la seva llista a les eleccions autonòmiques per “moltes i molt poderoses raons”, i va afegir que, al seu parer, al partit d’Albert Rivera té ara mateix millor acomodament perquè representa més fidelment “el centre liberal i moderat”.

A la formació taronja l’han rebut amb els braços oberts, i no només el candidat a la presidència madrilenya, Ignacio Aguado, sinó també el líder nacional i aspirant a governar el país, Albert Rivera. “Aquest projecte guanyador continua sumant gent sense parar”, va escriure al seu compte de Twitter.

Per als populars, l’anunci del fitxatge de Garrido l’endemà del debat té a veure justament amb el debat. García Egea va incidir que aquesta notícia és la “prova” que Casado el va guanyar.

tracking