x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
França

La policia arresta 227 Armilles Grogues en una violenta jornada

Els manifestants més radicals van enfrontar-se a París amb els cossos de seguretat i van cremar vehicles, parades de bus i mobiliari urbà
Un dels manifestants llançant una ampolla de vidre a la policia.

La policia arresta 227 Armilles Grogues en una violenta jornada

Un dels manifestants llançant una ampolla de vidre a la policia.

Agències
Actualitzada 21/04/2019 a les 06:53
Almenys 227 persones van ser detingudes ahir a París després dels greus disturbis que es van produir entre els manifestants més radicals dels Armilles Grogues i la policia. Després d’un inici pacífic, la tensió entre les dues parts va anar creixent a mesura que la manifestació s’aproximava a la plaça de la República, l’espai previst per al final de la protesta, i va ser aleshores quan diversos radicals, amb la cara tapada, van començar a destrossar el mobiliari urbà i alguns aparadors, la qual cosa va motivar la intervenció de les forces de l’ordre desplegades, que van respondre amb gasos lacrimògens i pilotes de goma. A més, diversos vehicles van ser incendiats, igual que papereres i parades d’autobús, mentre que molts dels manifestants continuaven la seva ruta cap a la cèntrica plaça.
Les primeres detencions es van realitzar per possessió de material prohibit i es van produir en els controls de seguretat, segons fonts policials, però els posteriors disturbis van generar la majoria de les detencions.

Ja s’havia anunciat que podria ser un dia complicat, quan a l’ordre públic es refereix, per això l’executiu gal havia previst un dispositiu de 60.000 agents a tot el país en previsió dels possibles actes violents, que no es repetien en les manifestacions de les Armilles Grogues des del passat dia 16. El ministeri de l’Interior ha informat que només van participar 27.900 manifestants a tot França, dels quals 9.000 corresponen a París. A la mateixa hora hi havia dissabte passat 31.100 manifestants a tot França i 5.000 dels quals estaven a París, però des dels Armilles Grogues asseguren que totes aquestes xifres són molt més elevades.
La marxa d’ahir era coneguda com l’Ultimàtum 2, ja que el primer va ser fa 15 dies i també va acabar amb importants disturbis, principalment a la regió dels Camps Elisis, on es va saquejar i va cremar l’històric restaurant Fouquet. Des de llavors les autoritats han prohibit parcialment les marxes, però els Armilles Grogues han mantingut el nivell de mobilització.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts