París

Donacions milionàries i col·lectes per reconstruir el temple

La familia Pinault i el grup Louis Vuitton donen 300 milions d'euros per refer la catedral parisenca

Nau central de Notre-Dame amb les restes caigudes de la coberta cremadesTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les imatges del greu incendi que ha destruït parcialment Notre-Dame han generat mostres immediates de solidaritat amb aportacions per reconstruir el temple i col·lectes per recaptar fons. El grup Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), propietat de l'empresari Bernard Arnault, va anunciar ahir la donació de 200 millions per “reconstruir aquestaextraordinària catedral, símbol de França,del seu patrimoni i de la seva unitat”, afirmen en un comunicat que recullen els mitjans, i posen a disposició de les autoritats tots els seus equips "creatius, arquitectònics i financers" per col·laborar en els treballs de reconstrucció de Notre-Dame.

Una altra família vinculada al món de la moda i coneguts mecenes francesos, el magnat François-Henri Pinault, i el seu pare, van anunciar una aportació de 100 milions per a les obres del temple, del grup al que pertanyen marques de luxe com Saint Laurent, Gucci o Alexander McQueen. Pinault va assegurar que el foc de Notre-Dame és una “tragèdia que afecta a tots els francesos, més enllà dels que se senten vinculats a la catedral per valors espirituals" i per això va indicar que vol participar en l'impuls per refer "el més ràpid possible aquesta joia del nostre patrimoni”.

L'ajuntament de París i d'altres institucions franceses han anunciat també el desbloqueig de diferents partides de manera urgent per iniciar les obres de reconstrucció de la catedral, com els 50 milions d'euros que s'ha compromès a aportar la institució municipal. L'alcaldessa parisenca, Anne Hidalgo, ha apuntat la possibilitat de celebrar una conferència de donants per coordinar les aportacions.

Més de 400 bombers de París han treballat en l'extinció del foc

Donacions milionàries i col·lectes per reconstruir el temple

tracking