Espanya

Els pilots d'Air Nostrum amenacen amb una vaga que afectaria 148 vols

El sindicat ha convocat aturs de 24 hores avui, demà i demà passat i el 22, 23 i 24 d’abril

Els pilots d'Air Nostrum amenacen amb una vaga que afectaria 148 volsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants del Sepla i la direcció d'Air Nostrum es van reunir ahir des de les 9.30 hores aproximadament, per a tractar d'arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga de pilots prevista a partir de demà i que suposa la cancel·lació de 148 vols durant la Setmana Santa, un període crític per a les companyies de vols. Així ho van confirmar ahir fonts del sindicat de pilots, el qual ha convocat aturs de 24 hores en l’empresa valenciana avui, demà i demà passat i el 22, 23 i 24 d'abril per a denunciar el desviament de la producció que, en la seva opinió, porta a terme Air Nostrum a altres aerolínies que pertanyen als mateixos propietaris.

La companyia, que va confirmar la reunió que es va celebrar entre les dues parts ahir al matí, manté el 76,4% de l'operació pels serveis mínims decretats per la Direcció General d'Aviació Civil per avui, demà i demà passat, en plena operació sortida de Setmana Santa. Air Nostrum va informar divendres passat, quan va fer públics els vols cancel·lats per la vaga, que els clients afectats per aquestes cancel·lacions podran optar pel reemborsament dels bitllets o per la reubicació en vols o dates alternatives per a volar fins al 10 de maig, segons disponibilitat. Els serveis mínims contemplen el 100% de vols amb origen o destinació a les illes Balears, les illes Canàries i Melilla i els vols en Obligació de Servei Públic en territoris peninsulars, és a dir, Almeria-Sevilla, Badajoz-Madrid i Badajoz-Barcelona. Així mateix, també s’inclouen entre el 29% i el 31% dels vols que operen entre ciutats espanyoles en les quals l'alternativa sigui inferior a les 5 hores i entre el 45% i el 47% per als desplaçaments que superin les 5 hores i per als que uneixin aeroports espanyols amb ciutats estrangeres.

Converses entre els implicats

Al tancament d’aquesta edició encara no es coneixia el resultat de les converses entre l’empresa i el sindicat de pilots, però Air Nostrum va assegurar ahir a la tarda que mantindria una actitud “negociadora” per tal de solucionar el problema ràpidament, fent “tot el possible” per a intentar desconvocar els aturs i lamentant els inconvenients que estan provocant en els clients.

Si es mantenen els aturs, la companyia publicarà aquesta setmana el llistat de vols cancel·lats per als dies 22, 23 i 24 d'abril, en els quals també hi ha convocats aturs per part del sindicat de pilots.

tracking