TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

regne unit

Membres del gabinet de Theresa May demanen la seva dimissió

Si la líder conservadora es negués estarien disposats a dimitir de forma massiva o a “demanar el seu cap” públicament

Membres del gabinet de Theresa May demanen la seva dimissió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creix la pressió sobre la primera ministra del Regne Unit, la conservadora Theresa May, perquè presenti la seva dimissió. Onze membres del Gabinet de la mandatària planegen rebel·lar-se contra ella en la reunió setmanal de demà per forçar la seva sortida de l’Executiu, segons van publicar ahir diversos mitjans britànics. D’acord amb la publicació

The Sunday Times, si la líder conservadora es negués a les reclamacions d’aquests membres del seu gabinet, estarien disposats a dimitir de forma massiva o a “demanar el seu cap” públicament.

Els noms que ressonen amb major força com a favorits per a succeir May són els del seu número dos, David Lidington, i els dels ministres de medi ambient, Michael Gove, i d’Afers exteriors, Jeremy Hunt. Lidington, no obstant això, en conèixer-se aquests rumors va dir ahir a la BBC que està “al cent per cent” amb May, i va refusar així les insinuacions que el col·loquen com a possible nou líder. En aquesta mateixa línia es va posicionar Gove, que va subratllar el seu “absolut” suport a la primera ministra i va assenyalar que “no és el moment de canviar el capità del vaixell”.

D’altra banda, conservadors veterans van avançar ahir a la cadena pública que diversos parlamentaris es plantejarien recular i donar suport a l’acord del Brexit de May si aquesta es comprometés a no estar al comandament en la nova ronda de negociacions amb la Unió Europea (UE). Això no obstant, fonts de Downing Street van assenyalar que, malgrat les pressions, la mandatària no tindria intenció de presentar la seva dimissió. Per la seva part, el ministre d’Economia, Philip Hammond, va opinar que el camí correcte del Brexit no passa per canviar el primer ministre o el partit del Govern, sinó perquè el Parlament aclareixi què és el que vol. Hammond va reconèixer que un segon referèndum és “una posició perfectament coherent”. Dissabte, un milió de persones van sortir a manifestar-se pels carrers de la capital britànica per reclamar la celebració d’un segon plebiscit sobre la sortida del país del bloc comunitari.

tracking