x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Veneçuela

França i Espanya reconeixeran Guaidó si no se celebren eleccions

Davant les declaracions d’ambdós governs, Alemanya va reiterar que implementarà el mateix procediment que va citar Macron
Actualitzada 04/02/2019 a les 07:38
Els governs de França i Espanya van anunciar que reconeixerien com a president l'autoproclamat Juan Guaidó en cas que, en un termini de vuit dies, el mandatari Nicolás Maduro no convoqués a eleccions. El president francès, Emmanuel Macron, va assegurar que treballa de manera conjunta amb els seus aliats a Europa per a implementar el procés de reconeixement de Guaidó si no es produeix l'esperada crida als comicis. Per la seva banda, En una declaració oficial, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar que el líder opositor Guaidó ha de presidir les que qualifica com a “eleccions lliures” i va assenyalar que, en els últims dies, el seu país ha treballat amb “cautela i responsabilitat” per a conformar tota una postura europea que sigui “coherent” amb la relació que mantenen les nacions d'aquest continent amb Veneçuela.

reaccions diverses al món
Davant les declaracions de França i Espanya, Alemanya va reiterar que també implementaria el procediment citat per Macron. Martina Fietz, la viceportaveu del govern alemany, va indicar que se sumen a la postura dels seus aliats. Per la seva part, el cap del departament llatinoamericà del Ministeri d'Exteriors de Rússia, Alexander Shchetinin, va dir ahir que la comunitat internacional ha de posar el focus a ajudar Veneçuela a resoldre els problemes econòmics i socials, i no en una interferència "destructiva", segons ha informat l'agència Interfax. També a Europa, Àustria s’ha sumat als països de la Unió Europea que avisen que reconeixeran el president de l'Assemblea Nacional veneçolana. La UE s'ha sumat com a coamfitriona a la reunió del Grup Internacional de Contacte sobre Veneçuela que se celebrarà dijous que ve, 7 de febrer a Montevideo en principi a iniciativa de Mèxic i l'Uruguai, dos dels principals països llatinoamericans que s'han negat a reconèixer Juan Guaidó com a "president encarregat" de Veneçuela. En un comunicat conjunt de la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, i del president de l'Uruguai, Tabaré Vázquez, tots dos anuncien que el país sud-americà i la UE "coorganitzaran la reunió inaugural del Grup Internacional de Contacte sobre Veneçuela" i especifiquen que la reunió es convoca a nivell de ministres. D’altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha declarat en una entrevista televisada a la cadena CBS que enviar militars a Veneçuela és "una opció", així com que ha rebutjat la proposta de reunir-se amb Nicolás Maduro. Els Governs de la Comunitat del Carib (Caricom) han retret al secretari general de l'Organització d'Estats Americans (OEA), Luis Almagro, el seu suport a Juan Guaidó com a president de Veneçuela sense realitzar les pertinents consultes prèvies. "Li escrivim per a expressar la nostra desaprovació i greu preocupació respecte a la postura que vostè com a secretari general ha adoptat en reconèixer el president de l'Assemblea Nacional veneçolana, Juan Guaidó, com a president interí de la República Bolivariana de Veneçuela. Considerem aquesta acció inapropiada per part seva, en no tenir l'autorització dels Estats membres de l'Organització d'Estats Americans", assenyalen els països de Caricom, que consideren "imperatiu" que "aclareixi públicament que no parlava en nom de tots els Estats membres de l'OEA".
Etiquetes
  • #4 Qui va deixar oberta la gàbia del mico?
    (04/02/19 18:48)

    Normal, França i Espanya són països vassalls, què van a pensar ....?

    Respondre
  • #3 Gallifante
    (04/02/19 12:29)

    Entre socialistes i maçons va el joc.

    Respondre
  • #2 Gonzo
    (04/02/19 12:01)

    Acusen Maduro de no convocar eleccions, però fiquen a palanca altre Govern que miraculosament és democràtic, però sense passar per les urnes.

    Respondre
  • #1 Socialista fabià i jacobí
    (04/02/19 11:45)

    No haurien França i Espanya solucionar els seus propis problemes abans de ficar-se en assumptes geopolítics? Ho dic perquè França porta en flames 12 setmanes amb les armilles grocs i Espanya ja té el seu pròpi govern colpista ...

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts