Catalunya

El PDeCAT demana a Espanya no fer “més el ridícul” pel judici als presos

El president del PDeCAT, David Bonvehí, va assegurar ahir que el judici pel procés independentista serà "l'última oportunitat de l'Estat espanyol de no fer el ridícul a nivell europeu" i va defensar que l’afronten amb actitud de victòria.

El PDeCAT demana a Espanya no fer “més el ridícul” pel judici als presosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PDeCAT, David Bonvehí, va assegurar ahir que el judici pel procés independentista serà "l'última oportunitat de l'Estat espanyol de no fer el ridícul a nivell europeu" i va defensar que l’afronten amb actitud de victòria. En la seva intervenció al Consell Nacional del PDeCAT, Bonvehí va afirmar que el paper de la seva formació en el judici serà la d'explicar la veritat, ser un altaveu i fer pedagogia amb els "conciutadans que no estan tan involucrats en política".

També va demanar empatia a "altres sectors" de la resta d'Espanya perquè pensa que aquesta serà una causa contra la democràcia i que el que els està passant als independentistes també els podria passar a ells. Bonvehí va destacar que serà una "gran oportunitat per denunciar arbitrarietat i vulneració de drets civils" i va reiterar que serà un judici amb una evident falta de garanties. El polític català va explicar que defensaran que els fets que se'ls imputen "no són un delicte", que es tracta d'un judici històric i que, segons ell, no és cert que hi hagi rebel·lió ni sedició.

El líder del PDeCAT va assegirarque el seu partit es presentarà a les eleccions europees previstes per al 26 de maig vinent "sigui com sigui la fórmula”. A més, va afirmar que la seva formació mai ha estat un problema per a la unitat i la generositat que, segons ell, necessita Catalunya. "Si no és possible aquesta llista unitària independentista tenim altres opcions", va destacar Bonvehí que va avisar que el PDeCAT es presentarà a Europa i que els candidats triats pel partit han de formar part d'aquesta proposta. El dirigent del partit va reconèixer que se sentirien còmodes amb una llista que inclogués tots els partits independentistes i nacionalistes d'Espanya, però va assegurar que això ho hauran de decidir "entre tots" al Consell Nacional que haurà de celebrar la formació. Al mateix temps, David Bonvehí va situar el Partit Nacionalista Basc (PNB) com a potencial soci a les llistes per concórrer als comicis al Parlament Europeu.

tracking