x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

Iglesias diu que Errejón “no és un traïdor” i el reivindica com a “aliat”

El líder de Podem obre la porta a dialogar amb Más Madrid però lamenta que el candidat marxés “per
la via dels fets consumats”
Actualitzada 31/01/2019 a les 07:07
El líder de Podem, Pablo Iglesias, va admetre ahir que Íñigo Errejón “no és un traïdor” i “ha de ser un aliat”, si bé el va acusar d’haver-se situat fora del partit “per la via dels fets consumats”, i el va advertir que l’“autodissolució de Podem” només la decidiran els seus militants. Iglesias, que a la nit va intervenir via telefònica a la reunió del consell ciutadà estatal de Podem, va anticipar el seu discurs en un text difós a Facebook, en el qual censurava que Errejón no hagi discutit la seva proposta de sumar-se a la marca de Manuela Carmena amb els òrgans del partit ni en cap procés de participació.
Iglesias reconeix que “Íñigo, malgrat tot, no és un traïdor, sinó que ha de ser un aliat de Podem”, i avisa: “Mentre una assemblea ciutadana no decideixi nostra autodissolució o la nostra fi com a referent electoral, a Podem les decisions les prenen els inscrits i els espais col·lectius.” En aquest sentit, “fer les coses en secret, de sorpresa i sense comptar amb els espais col·lectius em sembla incompatible amb el fet de formar part de Podem”, i afegeix: “Amb tot, és legítim que, per la via dels fets consumats, hi hagi companys que abandonin la nostra formació. Cal assumir-ho amb naturalitat i maduresa.”

Un missatge directe a Errejón, que va decidir no acudir a aquesta reunió del consell ciutadà estatal després dels “vetos” que li havia imposat la direcció i per “calmar les aigües”, “desdramatizar” i facilitar l’acord.
Iglesias, que es troba de permís de paternitat, confessa que comparteix la preocupació dels seus líders autonòmics davant la situació a Podem, i apunta que els seus adversaris “volen destruir el bloc de la moció de censura” i impedir un govern de coalició dels morats i el PSOE. També presumeix del pes polític d’Units Podem demostrat amb l’acord pressupostari amb el govern i afirma: “Lògicament van per nosaltres i de la nostra maduresa i la dels nostres aliats depèn que continuem sent o no un actor decisiu que pugui governar a Espanya.”

El líder de Podem assenyala que també han de parlar amb el “nou partit” d’Errejón i Carmena, però després que Podem tingui el seu debat “propi”, és a dir, dialogaran però no per integrar-se a Más Madrid. “Carmena no és el que va ser però representa el més útil” i l’“opció més viable” per impedir que la dreta “reconquereixi el poder municipal a Madrid”, diu. Iglesias justifica així la seva decisió de no concórrer a les municipals per no competir amb Carmena a Madrid.
A l’hora del tancament d’aquesta edició, la reunió de Podem encara no havia finalitzat, però la majoria dels líders territorials que havien intervingut ho van fer per apel·lar al diàleg, a negociar i a posar-se d’acord amb Errejón per evitar una fractura.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts