Espanya

Els presos del procés seran traslladats a Madrid divendres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nou polítics independentistes acusats de rebel·lió que es troben en presons catalanes seran traslladats a Madrid divendres vinent perquè puguin assistir al judici al Tribunal Suprem, que començarà durant els pròxims dies, segons consta a la provisió que ha estat remesa per l’alt tribunal a les diferents parts.

En concret, l’escrit de la sala segona del Suprem assenyala que s’ha rebut comunicació del secretari general d’institucions penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, en la qual informa del trasllat dels nou acusats en presó preventiva als centres penitenciaris de Soto del Real (homes) i Alcalá de Henares (dones). La data del trasllat serà l’1 de febrer “perquè puguin estar a la disposició del tribunal a partir del dia 2”, explica la provisió remesa a les parts.

El president del tribunal que enjudiciarà el procés independentista, el magistrat Manuel Marchena, va comunicar el 23 de gener al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que la vista oral començarà en dates pròximes al 5 de febrer.

tracking