Espanya

Els taxistes de Madrid inicien una acampada al centre de la ciutat

El col·lectiu va ocupar els carrils centrals del Paseo de la Castellana i van portar barbacoes per fer un sopar a la plaça de Colón

Els taxistes de Madrid inicien una acampada al centre de la ciutatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes madrilenys van començar a acampar ahir al Paseo de la Castellana de Madrid, on estan instal·lant tendes de campanya en el que suposa un pas més en la seva protesta per la regulació dels vehicles de transport amb conductor (VTC). El responsable de Comunicació de la Federació Professional del Taxi de Madrid, José Miguel Fúnez, va explicar que tenen intenció de convertir en la seva “zona zero” el Paseo de la Castellana, l’artèria que creua Madrid i per la qual diàriament circulen milers de vehicles.

En el setè dia de vaga, els taxistes van col·locar les tendes a les zones de gespa del passeig, a l’altura de la plaça de Colón, però la caravana amb els seus vehicles s’allarga fins a la plaça Gregorio Marañón. Després de sis dies a Ifema, el recinte ferial on s’està fent Fitur, ahir a la nit es van traslladar al centre de la ciutat per a bloquejar els carrils centrals de la Castellana, on van decidir passar tota la jornada, dormir als seus vehicles i també menjar, motiu pel qual van portar diverses barbacoes, cadires i taules.

“Guerra, guerra, guerra”, “Ni un pas enrere” o “A la Castellana només hi som els taxistes” van ser alguns dels crits corejats pels manifestants, que es mantenen forts d’ànims i sense cap intenció de recular en la seva protesta. Tot i així, van fer una crida a evitar els actes violents. També hi van participar els vuit taxistes en vaga de fam des de divendres passat.

Malgrat que els taxistes de Barcelona sí que van desconvocar la seva vaga el cap de setmana, els de Madrid van decidir continuar amb les aturades després de considerar “insuficient” el preacord per a regular els VTC, subscrits per la comunitat i l’ajuntament de la capital, que plantejava els límits de la seva precontractació. Els taxistes madrilenys van rebre, per això, el suport de companys de Burgos, Astúries, València o Guadalajara.

La Policia Nacional sí que va haver de detenir tres manifestants, acusats d’haver punxat les rodes d’un vehicle amb llicència VTC a l’alçada del carrer San Juan de la Cruz.

tracking