Espanya

L'autòpsia revela que Julen va morir pels politraumatismes de la caiguda

El cos del menor de dos anys, que es va precipitar a un pou de Màlaga, va ser trobat pels efectius de salvament a 71 metres de profunditat

L'autòpsia revela que Julen va morir pels politraumatismes de la caiguda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els politraumatismes arran d’una caiguda lliure de 71 metres van provocar la mort de Julen, el nen de 2 anys rescatat a Totalán (Màlaga) després de tretze dies d’intensos treballs per a recuperar el menor en un estret pou pel qual es va precipitar el passat diumenge 13 de gener. L’autòpsia practicada ahir al menor revela que la seva caiguda va ser dempeus i que el petit presentava erosions compatibles amb frecs en la caiguda. Les restes mortals del nen van ser trobades a 71 metres de profunditat i cobertes de terra. Per la postura en la qual va ser localitzat, el nen va caure al pou de forma “ràpida i lliure”. Una de les tesis més probables és que, en la mateixa caiguda, s'anés desprenent terra procedent de les parets del pou, que eren “molt imperfectes”, segons va precisar el delegat del Govern a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, en una compareixença de premsa a Màlaga.

Després de la recuperació del cos, ara s’inicia la recerca de totes les circumstàncies d’aquest succés per a veure si existeix algun tipus de negligència en la caiguda del nen al pou, tal com va indicar el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. De moment, segons Marlaska, encara no hi ha elements “prou contrastats per a arribar a una conclusió” en el cas, del qual s’ha fet càrrec el jutjat d'instrucció número 9 de Màlaga. Les restes mortals del petit van ser traslladades a l’Institut de Medicina Legal de Màlaga per a practicar-li l'autòpsia, que va concloure a primera hora de la tarda. Des d’allà, el fèretre va ser portat al tanatori d’El Palo, on residia el nen amb els seus pares. Poc abans de l’arribada del fèretre, es van viure moments de tensió, quan un familiar de Julen va increpar els periodistes que hi havia.

Els veïns de Totalán es van mostrar consternats pel desenllaç del rescat de Julen i es van congregar en un emocionant minut de silenci que va convocar l’ajuntament d’aquesta localitat andalusa, acte que va celebrar també el consistori de la capital malaguenya, que ha declarat tres dies de dol oficial.

tracking