x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

Iglesias competirà amb Errejón a Madrid pel pacte amb Carmena

El diputat anuncia de sorpresa que serà candidat a presidir la comunitat amb la marca de l’alcaldessa, Más Madrid, i fa una crida a Podem a integrar-s’hi
Pablo Iglesias i Íñigo Errejón al Congrés dels Diputats.

Iglesias competirà amb Errejón a Madrid pel pacte amb Carmena

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón al Congrés dels Diputats.

EFE
Actualitzada 18/01/2019 a les 07:29
Íñigo Errejón va sorprendre ahir Podem amb el seu anunci que serà candidat a la Comunitat de Madrid amb la marca de Manuela Carmena, Más Madrid, una jugada que ha empès la direcció estatal a voler competir amb ell als comicis del maig i presentar una llista alternativa a la seva.
Ben d’hora ha publicat el candidat de la formació morada al seu compte de Twitter la carta conjunta amb Manuela Carmena en la qual anuncia la seva intenció de reproduir en l’àmbit regional la plataforma, i on crida a unir-se totes les forces progressistes, incloent-hi Podem. Una decisió que, segons va assegurar el diputat a La Sexta, va comunicar a Pablo Iglesias, que li va dir que “continuaran parlant”, i de qui no tem represàlies.

La resposta de la direcció estatal no es va produir fins a última hora de la tarda i va arribar en forma d’amenaça: Podem anirà als comicis autonòmics amb una candidatura pròpia que competirà contra Errejón a la Comunitat de Madrid. “Íñigo no és Manuela”, va remarcar en un missatge a lesxarxes socials Iglesias, que va haver d’interrompre la seva baixa per paternitat per llançar aquest missatge a Errejón, deixant fora del partit qui va ser un dels seus fundadors. Iglesias no dona “crèdit” al fet que Carmena i Errejón hagin ocultat que tenien pensat crear un projecte electoral propi, una “maniobra”, com la va qualificar, que l’ha deixat “tocat i trist”.
Errejón, que va desembarcar des de la política estatal a Madrid quan les seves tesis van perdre enfront de les de Pablo Iglesias al congrés de Vistalegre II, es desmarca així de la línia del seu partit, que aquest mateix dilluns va airejar un preacord amb IU per a la llista de la Comunitat de Madrid que l’entorn del candidat va desmentir.

“Les sigles estan bé, però al servei d’unir molta gent per transformar, millor”, va dir ahir el diputat en un programa de televisió, per afegir: “Per descomptat, compto amb Podem, Esquerra Unida i Equo, però el més important no som nosaltres mateixos.” “Cal obrir i sumar anant més enllà de les sigles: les forces polítiques del canvi són necessàries, la ciutadania i la seva creativitat són imprescindibles”, indicava en aquesta mateixa línia el diputat nacional en la seva publicació amb l’alcaldessa al web de Más Madrid.
L’anunci es fa a més en el mateix moment que la formació morada negocia amb Manuela Carmena la integració en la seva candidatura, després de suspendre cautelarment de militància a la portaveu municipal, Rita Maestre, i a altres cinc regidors que van abandonar el procés de primàries de la capital. El candidat de Podem ja va dir al setembre que no descartava renunciar que les sigles de Podem apareguessin a la papereta electoral.
Etiquetes
  • #1 karlitos
    (18/01/19 13:31)

    Jo tb vui una casa de 600.000 €....Pronto serán dos casas.....

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts