França

Tres morts i deu ferits greus per una explosió de gas al centre de París

Dos bombers i una dona espanyola van morir ahir al matí per l’incendi en un forn de pa de la capital francesa

Tres morts i deu ferits greus per una explosió de gas al centre de París

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una forta explosió en un forn de pa del centre de París, causada segons les primeres investigacions per una fuita de gas, va deixar ahir al matí tres morts, un d’ells una turista espanyola, així com una cinquantena de ferits de diversa consideració per la potència de la detonació, que va fer tremolar els comerços i vehicles dels voltants, així com les finestres i vidres dels habitatges del cèntric districte IX de la capital francesa.

Un grup de bombers intervenia en aquell moment per una fuita de gas registrada en una popular fleca del carrer Trévise, que avui estava tancada. L’explosió, similar en la seva proporció a la d’una bomba de forta ona expansiva, va causar un incendi que va trigar hores a ser sufocat. Durant l’explosió, a més dels bombers, hi havien turistes al carrer o esmorzant en algun dels hotels que abunden en la zona, que van veure com els vidres es trencaven i fins i tot, en alguns llocs, s'ensor-rava el sostre.

Dos bombers van perdre la vida, a més d'una turista espanyola, segons van informar fonts diplomàtiques, que van afegir que altres dos espanyols van resultar ferits, una dona lleu, i un altre home l’estat del qual no presenta gravetat de moment. Deu persones van ser ingressades en estat d’“urgència absoluta” a hospitals de París, i 37 més van resultar ferides lleus. Un altre bomber va romandre dues hores sepultat sota els enderrocs fins que els equips de rescat van aconseguir extreure’l i traslladar-lo, en estat greu, a un centre sanitari.

La magnitud del succés va obligar a evacuar alguns dels damnificats en helicòpters de protecció civil, que van aterrar a la plaça de l’Òpera, que es troba a prop de la zona. Pedro Gonçalves, treballador d’un hotel pròxim i que va patir talls superficials al cap, va explicar el pànic general després de l’explosió i com, ell mateix, va ajudar a treure a alguns dels ferits al carrer per ser atesos. “Vaig sentir una gran pressió, com si algú m’empenyés. No entenia res, però no vaig perdre la consciència. Estava tot ple de pols i trossos del sostre, així que vaig sortir corrent, però després vaig tornar a entrar per ajudar els clients ferits”, va explicar.

Les façanes del carrer van quedar calcinades i sense vidres, amb diversos vehicles bolcats per l’ona expansiva. Un portaveu dels bombers, Eric Moulin, va asse-nyalar que “alguns edificis estan realment deteriorats i podrien esfondrar-se en qualsevol moment”.

Els temors se centren sobretot en l’edifici de la fleca i els dos immobles annexos, l’estabilitat dels quals ara mateix no pot ser assegurada pels tècnics.

més de 200 bombers

La situació de pànic va obligar les forces de seguretat a evacuar veïns i clients dels hotels, acollits en diferents establiments i a l’Alcaldia del districte IX de París, que va arribar a ajudar, a primera hora de la tarda, més de 150 persones. Els serveis de socors van detectar diverses bosses de gas en diversos pisos de l’edifici que va registrar l’explosió i ara tracten de verificar que els immobles pròxims no presenten cap risc perquè els veïns i els clients dels hotels puguin tornar als seus allotjaments. Més de 200 bombers i d’un centenar de policies van ser mobilitzats a la zona de l’explosió, que va obligar al tall de diversos carrers molt freqüentats pels turistes, ja que allà es troben llocs icònics de París com el Museu de Cera o el teatre de varietats Folies Bergère.

tracking