Espanya

Junqueras espera “una oferta” de Sánchez per aprovar el pressupost

El líder d’ERC afirma que prefereix el president espanyol actual a l’anterior però li demana gestos a canvi de mantenir el suport

Junqueras espera “una oferta” de Sánchez per aprovar el pressupostEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va afirmar ahir que el seu partit no donarà suport als pressupostos per al 2019 del govern socialista “tret que Sánchez faci alguna proposta. Aprecio els esforços i és obvi que el prefereixo a ell abans que a un altre govern”, va dir el dirigent republicà en una entrevista publicada al diari italià La Stampa. Junqueras no esmenta, per això, cap proposta concreta, com que el govern insti la fiscalia a retirar els càrrecs de rebel·lió i sedició contra els líders independentistes processats, i que algunes fonts han apuntat, i només es limita a dir que espera “alguna oferta”.

El líder d’ERC es mostrava realista quan va ser preguntat que una part de l’independentisme acusa el seu partit de frenar excessivament el procés. “Ningú té més pressa que jo, però jo haig de fer que allò que vull per a la meva gent es pugui realitzar efectivament”, responia, encara que aclaria que, malgrat les diferències amb l’expresident Carles Puigdemont, “en el fons estem d’acord, volem un referèndum acordat amb l’Estat espanyol”, admetia.

Respecte al judici als responsables del procés, el líder d’Esquer­ra va afirmar sentir-se “en el fons content perquè després de reduir-me al silenci amb la força, tancant-me darrere d’aquests bar­rots, ara per fi tindré l’oportunitat d’explicar als espanyols i als europeus que no hem comès cap crim, que organitzar un referèndum no està castigat en el Codi Penal, i per això, qui té la raó no veu l’hora de parlar”. No obstant això, no es fa il·lusions sobre la possibilitat d’una sentència positiva. “Fins ara no hi ha hagut res just, tant que els tribunals de mig Europa han reconegut que no va haver-hi violència a Catalunya. Els pròxims anys de la meva vida no seran fàcils, però el meu propòsit continua sent una Catalu­nya independent dins d’una Europa federal, amb institucions més fortes”, assegura.

Junqueras, que és en presó preventiva des del 2 de novembre del 2017, assegura que el seu ànim continua “fort” i que “la presó és la prova que hem estat coherents”.

tracking