Itàlia

Salvini afirma que “les polítiques feixistes i racistes salven vides”

El ministre de l’Interior italià i líder de de la Lliga Nord va afirmar sentir-se orgullós de les polítiques per frenar la immigració

Salvini afirma que “les polítiques feixistes i racistes salven vides”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior d’Itàlia i líder de la ultradretana Lliga, Matteo Salvini, va afirmar que està orgullós de la seva política de fre a la immigració i va sostenir que “les polítiques egoistes, racistes i feixistes salven vides”. “Estic orgullós d’haver reduït les sortides, els desembarcaments i el nombre de morts. El meu objectiu és que aquests nens, homes i dones no hagin de fugir per desert i per mar, i tinguin un futur als seus països d’origen”, va sub­ratllar Salvini en una retransmissió en directe des de les xarxes socials. “Estic content perquè les polítiques egoistes, racistes i feixistes salven vides”, va afegir.

El ministeri de l’Interior d’Itàlia va publicar les dades relatives a les arribades d’immigrants al país i les xifres mostren que aquest any han desembarcat 23.210 persones, un 87,85% menys que el 2017, quan van ascendir a 118.914, i un 92,80% menys que el 2016, amb 180.327 persones.

Salvini va justificar la seva decisió de tancar els ports italians als immigrants rescatats al mar Mediterrani com a mesura de prevenció contra els traficants de persones, que “compren drogues i armes” amb els diners que cobren a les persones que volen arribar a Europa per buscar un futur millor. “Al nostre país entra qui hi té dret i arriba demanant permís, si us plau i dient gràcies. Això és nazi o feixista? No, és el just”, va opinar.

El ministre de l’Interior, Matteo Salvini, va negar l’arribada del vaixell espanyol Open Arms a ports italians dissabte passat i va tornar a fer el mateix amb l’embarcació de l’ONG Sigui Watch que ahir va rescatar 33 immigrants davant de les costes de Líbia. “La nostra resposta no canvia. Els ports italians estan tancats. Estop al tràfic d’éssers humans”, va dir Salvini en una declaració als mitjans. Juntament amb Itàlia, Malta va negar el desembarcament del vaixell de l’ONG catalana.

Tot i la dura política de Salvini, un menor somali, rescatat pel vaixell de l’ONG espanyola Proactiva Open Arms, va poder ser evacuat d’urgència a Itàlia durant la passada nit per problemes de salut. En constatar el preocupant estat de salut del menor, que va declarar tenir 14 anys i que presentava una infecció “profunda” a la pell, es va sol·licitar a Itàlia i a Malta la seva evacuació, i finalment es va optar pel seu trasllat a l’illa italiana de Lampedusa. Aquesta destinació es va decidir a causa de la posició del vaixell humanitari que va haver de demanar poder desembarcar a Espa­nya dissabte passat amb 310 migrants, que van ser rescatats un dia abans. En el grup de socor­reguts, que al principi eren 313, es trobaven també un nounat i la seva mare, que van ser evacuats a Malta.

La guàrdia costera italiana va enviar una de les seves embarcacions per a l’evacuació del menor malalt, “que sofria una profunda infecció a la pell de la cara i amb evolució molt agressiva”, segons fonts properes. El vaixell de l’ONG espanyola va rebre l’autorització del govern de Pedro Sánchez per entrar a aigües espa­nyoles.

La política de Matteo Salvini preocupa molta gent a Europa, des de ministres fins a caps d’Estat. No obstant això, a Itàlia el partit ultradretà Lliga Nord segueix tenint cada cop més suport. Les enquestes el col·loquen com el polític més ben valorat i amb millor suport entre els ciutadans, tot i les seves nombroses sortides de to i les polítiques criticades arreu del món.

tracking