x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Sánchez i Torra es veuran avui a Barcelona però discrepen pel format

La vicepresidenta parla de dues reunions, una de presidents i una altra de ministres i consellers, i el govern català només contempla una “minicimera”
El president català, Quim Torra, ahir al Parlament.

Sánchez i Torra es veuran avui a Barcelona però discrepen pel format

El president català, Quim Torra, ahir al Parlament.

EFE
Actualitzada 20/12/2018 a les 06:43
El president espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, es veuran avui a Barcelona, on també hi haurà una trobada de diversos membres dels seus respectius executius que provoca interpretacions diferents en les dues administracions pel que fa al format.
Mentre que a Moncloa consideren que la cita de ministres i consellers catalans serà simplement una reunió paral·lela a la dels dos presidents, a la Generalitat van elevar el rang d’ambdues trobades i van parlar d’una “minicimera” entre el govern de l’Estat i el català després d’una mera salutació” dels seus presidents.

Pendent de la confirmació oficial per part dels dos que hi haurà reunió Sánchez-Torra a les sis de la tarda al Palau de Pedralbes, la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, va confirmar ahir al matí que es produiria aquesta entrevista. Va recalcar que es veuran a soles i va descartar que es pugui parlar d’una cimera bilateral. “No hi haurà una reunió de dos governs. Això no procedeix perquè nosaltres som el govern de Catalunya també. Hi haurà una reunió dels presidents i potser tinguem alguna reunió com la que jo podria mantenir amb el senyor Aragonès [el vicepresident de la Generalitat] i algun membre més, però no es tracta d’una reunió bilateral de governs”, va subratllar. També va avançar que “segurament” també hi serà present per part del govern la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.
Fonts de la Generalitat van assegurar, per la seva banda, que el format que donen per “acordat” amb el govern és una “minicimera” dels dos presidents i tres membres de cada gabinet. Per la part catalana, tot apunta que hi serien, a més de Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i la titular de Justícia, Ester Capella.

Calvo va recalcar la normalitat que ha de tenir una reunió entre el president del govern i el de la Generalitat, i va avançar que en la seva conversa amb Aragonès podrien parlar de la importància d’aprovar els pressupostos generals de l’Estat per al 2019. Uns pressupostos que, va indicar, “són molt bons per al conjunt d’Espanya i per a alguns problemes endèmics a Catalunya”.
Les fonts de la Generalitat van assegurar que la “cimera” tindrà “contingut polític”, i Torra, davant del ple del Parlament, va enumerar els assumptes que desitjaria tractar amb Sánchez. Va citar, en concret, els “grans consensos” de la societat catalana, que són, al seu entendre, el rebuig a la monarquia, a la “repressió” contra els dirigents independentistes i a un nou 155, la defensa de l’exercici del dret a l’autodeterminació a través d’un referèndum “acordat” i l’escola catalana, entre d’altres qüestions.
Etiquetes
  • #2 josep
    (20/12/18 17:45)

    per fer reunions a la llaugera sense res de res nomes per parlar no cal fer reunions per satisfer a la prensa,i als mitjans informatius no fa falta,ja en tenim moltes de runions per acabar igual o pitjor, la cuestio de fons es la ca es i no buscar als cent peus al gat.

    Respondre
  • #1 nombres clars
    (20/12/18 17:18)

    Nombres clars: de 135 escons, 70 són de partits que es declaren independentistes. Més de la meitat ("quatre descerebrats?"). I altres 8, els de podem, també són contraris a l'empresonament dels líders politics escollits democràticament. 78. Els "quatre descerebrats" són exactament els quatre escons que té el PP.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts