x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
frança

El govern obrirà un debat sobre els referèndums d'iniciativa ciutadana

L’executiu estudiarà la implantació d’aquest mecanisme, una de les grans reivindicacions dels Armilles Grogues
El primer ministre francès, Edouard Philippe.

El govern obrirà un debat sobre els referèndums d'iniciativa ciutadana

El primer ministre francès, Edouard Philippe.

efe
Actualitzada 18/12/2018 a les 07:11
El primer ministre francès, Édouard Philippe, va anunciar ahir que la instauració del referèndum d’iniciativa ciutadana, una de les grans reivindicacions del moviment dels Armilles Grogues, formarà part d’un debat nacional. Així ho va assegurar en una entrevista al diari econòmic Les Echos, en la qual si bé va posar de relleu que “el referèndum pot ser un bon instrument en una democràcia” va afegir que tampoc pot servir per decidir “sobre qualsevol qüestió ni en qualsevol condició”. En qualsevol cas, va asserir que aquest “és un bon tema del debat que organitzarem per tot França. Com el del vot en blanc”.
Philippe va reconèixer que l’executiu d’Emmanuel Macron ha comès “alguns errors” per no haver escoltat prou els francesos, i va afirmar que està convençut que els Armilles Grogues volen que França es transformi. “Els dic que la seva impaciència també és la meva”, va afirmar el mandatari.

El primer ministre va considerar que la baixada de la mobilització dels Armilles Grogues de dissabte passat respecte a les setmanes precedents respon als anuncis fets el dia 10 de desembre pel president Emmanuel Macron d’augmentar el poder adquisitiu de la població i obrir “un gran debat nacional”.
Philippe va negar que Macron hagi decidit donar amb aquestes mesures un “gir social” en el seu mandat, perquè l’objectiu continua sent “crear més riquesa, reduir el cost del treball, ser més competitius i complir amb els nostres comptes públics”. El primer ministre va admetre, que “simplement, s’acceleraran les mesures que permeten distribuir poder adquisitiu, conservant les que milloren la competitivitat de les empreses”.

El referèndum d’iniciativa popular, recurs que ja existeix en d’altres països del centre d’Europa, permetria que cert nombre d’electors pogués sotmetre una determinada qüestió al vot popular sense haver d’obtenir el suport d’una part dels parlamentaris, com passa actualment a França.
Etiquetes
  • #2 karlitos
    (18/12/18 23:06)

    Les Armilles Grogues a Andorra el govern les ha ficat el preu de 100 € perque ningu les puguin comprar...…!

    Respondre
  • #1 Armilles Grogues
    (18/12/18 10:41)

    Macron ha de dimitir, és servent de Soros, els banquers Rotschild, de les asseguradores, farmacèutiques i altres multinacionals globalistes. La seva missió és desmuntar la democràcia europea en favor d'una dictadura econòmica.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts