TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

frança

La policia abat el presumpte autor del tiroteig de dimarts a Estrasburg

Chérif Chekatt s’havia refugiat al barri de Neudorf, on residia habitualment

La policia abat el presumpte autor del tiroteig de dimarts a Estrasburg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gendarmeria francesa va abatre ahir a la nit Chérif Chekatt al barri de Neudorf d’Estrasburg, on residia i s’havia refugiat el presumpte autor del tiroteig de dimarts, que es va cobrar la vida de tres persones –un dels ferits va morir ahir– i que va deixar ferides tretze més, cinc de gravetat, als voltants del mercat nadalenc de la capital alsaciana. La policia gal·la havia desplegat un operatiu de més de 700 agents per localitzar Chekatt.

El jove de 29 anys va ser abatut a trets per agents de policia que estaven patrullant de forma rutinària l’àrea de Meinau, al districte de Neudorf, al número 74 del carrer Lazaret, a dos quilòmetres d’on va tenir lloc l’atemptat. Segons va informar France 24, aquests policies no formaven part de l’operatiu de recerca del sospitós ja que no s’esperaven trobar-lo en aquesta àrea en concret. “Va disparar a un equip de policies de seguretat pública que es van defensar”, va assenyalar una font policial a l’agència AFP.

“A les 21.00 hores, un equip de la brigada especialitzada integrada per tres funcionaris de la policia ha vist un individu sospitós passejant per la via pública”, va dir el ministre de l’Interior, Christophe Castaner, en roda de premsa. “Aquest individu responia a la descripció de la persona buscada des de la nit del dimarts. L’han cridat per arrestar-lo. S’ha donat la volta i, encarant els funcionaris, ha obert foc. Els agents han respost i han neutralitzat l’assaltant”, va agregar el ministre.

Per la seva banda, l’alcalde d’Estrasburg, Roland Ries, va confirmar la mort de Chekatt i va felicitar les forces de seguretat en unes declaracions a la premsa ofertes minuts després de les de Castaner.

El titular de l’Interior va explicar que tres dels sis ferits en l’atac ja han estat donats d’alta, mentre que altres tres es troben “entre la vida i la mort”. Castaner va anunciar a més que el mercat nadalenc de la ciutat serà reobert avui mateix amb “un dispositiu de seguretat adaptat”, al mateix temps que va recalcar que “no s’ha de cedir a la por i l’obscurantisme”.

Més de 700 agents van participar en l’operació de recerca, que va portat a imposar controls en el pas fronterer entre Estrasburg i la ciutat alemanya de Kehl, la qual cosa va originar forts embussos. La policia va publicar també la fotografia i la descripció del sospitós per sol·licitar la col·laboració ciutadana. Segons la fiscalia, el sospitós s’havia “radicalitzat” després d’arrossegar un llarg historial per delictes comuns, amb fins a 27 condemnes.

tracking