França

Almenys dos morts i onze ferits en un tiroteig al centre d'Estrasburg

L’autor dels trets, identificat per les autoritats gales i que té antecedents per delinqüència comuna, es va fugar

Almenys dos morts i onze ferits en un tiroteig al centre d'EstrasburgEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com a mínim dues persones van morir ahir i onze van resultar ferides per un tiroteig registrat al centre d'Estrasburg, segons va informar el ministre francès de l’Interior, Christophe Castaner. El ministre va explicar a la premsa que l’autor dels trets, que va ser identificat per les autoritats, té antecedents per delictes de delinqüència comuna. A l’hora del tancament d’aquesta edició, la policia encara el continuava buscant a través d’un ampli desplegament.

Els fets van tenir lloc prop d’un mercat nadalenc cap a les vuit del vespre, en un moment de gran afluència. Els establiments de la zona, propera a la plaça Kleber, a uns 3 minuts de la catedral, es van veure obligats a tancar. Segons l’alcalde d'Estrasburg, Roland Ries, es van escoltar pel cap baix quatre trets, i l’autor va fugar-se.

El president de França, Emmanuel Macron, va donar per acabada una reunió que mantenia amb parlamentaris per seguir la situació, mentre que el ministre de Castaner es va traslladar a la cèl·lula de crisi per gestionar la situació.

Els hospitals de la ciutat van decretar l’anomenat Pla Blanc, destinat a situacions d'urgència com ara atemptats, epidèmies o catàstrofes naturals. També es va establir un perímetre de seguretat a la zona. Els clients dels comerços i dels establiments d’hostaleria van quedar-hi confinats, al mateix temps que la policia va fer una crida als veïns a quedar-se a les seves cases. La prefectura va instar especialment els habitants dels sectors de Neudorf i Parc de l’Estel, situats als afores de la ciutat, a quilòmetres del lloc del tiroteig, a romandre a casa.

Segons diferents testimonis, diverses persones van ser ateses a la mateixa plaça. Un treballador de la Braseria Max, a prop del lloc dels fets, va indicar a l’agència Efe que va sentir sorolls que semblaven “petards o trets”, i que es van repetir diverses vegades. I va afegir que poc després va veure a gent corrent pel carrer. La direcció del seu local va donar l’ordre que cap client sortís al carrer fins a nou avís, va afegir aquest treballador. Al barri, segons aquest testimoni, no paraven de passar-hi patrulles de forces de l’ordre, mentre que la circulació va ser tancada als cotxes. De la mateixa manera, els transports públics de la ciutat van ser interromputs per motius de seguretat.

El Parlament Europeu, que celebra aquests dies sessió a Estrasburg, va alertar a través de missatges de mòbils els seus treballadors i els eurodiputats que no sortissin dels restaurants o els hotels. A més, com a mesura de precaució, va anunciar el tancament de l’edifici que alberga el Parlament.

L’eurodiputat espanyol Carlos Iturgaiz va penjar un missatge a la xarxa social Twitter indicant que havia estat confinat al costat de 50 persones més al soterrani del restaurant on sopava. Altres diputats van informar que estaven retinguts a l’interior de la seu parlamentària.

tracking