x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Els CDR tallen durant prop de 15 hores l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla

Els activistes independentistes van protagonitzar una nova acció de protesta per exigir la implantació de la República
La barricada que els CDR han instal·lat a l'AP-7.

Els CDR tallen durant prop de 15 hores l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla

La barricada que els CDR han instal·lat a l'AP-7.

CDR GRÀCIA
Actualitzada 09/12/2018 a les 07:31
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) catalana van tallar ahir des de primera hora del matí i durant quinze hores la circulació a l’autopista AP-7 a l’altura de l’Ampolla, a Tarragona. Segons el portal del Servei Català de Trànsit, la via va estar tallada en tots dos sentits de la marxa i es van haver de desviar els vehicles cap a l’N-340. Els turismes van ser els primers a ser desplaçats, mentre que alguns camions i autocars van quedar aturats durant hores a l’espera que se’ls donés pas per poder accedir al desviament habilitat fins a aquella car­retera.
L’acció va començar a primera hora del matí, cap a les 7.00, quan unes 200 persones, segons els mossos d’esquadra, van accedir a l’autopista i van vessar pneumàtics, pedres i branques d’arbres, a la via. El CDR de Cambrils, qui organitzava l’acció, va fer una crida perquè es produissin més mobilitzacions a altres punts de Catalunya amb el lema “el poble mana, el govern obeeix”. De fet, van assegurar que “això no ha fet altra cosa que començar” i van demanar que més gent se sumés a la mobilització i els portessin tendes de campanya, sacs de dormir, mantes, menjar i aigua. “Contra la farsa d’aquesta democràcia, mobilització. No volem una república de simbolismes, la lluita és al carrer”, deien. També van denunciar a través de les xarxes socials que “els mossos d’esquadra, després de les càrregues de Girona i Terrassa, no juguen cap paper” i que “estan esperant que els conductors s’encarin amb nosaltres, mantenint-se al marge”.

I és que el bloqueig de l’autopista va provocar moments de tensió entre camioners i activistes, que es van increpar mútuament i es van enredar en enfrontaments verbals. Els activistes independentistes es van mantenir a la calçada durant 15 hores, en alguns casos amb els rostres coberts per passamuntanyes, corejant crits de suport als presos polítics i consignes per exigir la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per les càrregues de dijous a Girona i Terrassa en protestes contràries a actes de Vox.
Unes hores més tard, les protestes dels CDR van arribar a Barcelona, on uns tres-cents manifestants van tallar el trànsit a la confluència de Passeig de Gràcia amb la Diagonal.

Per altra banda, l’expresident de la Generalitat Artur Mas va assegurar que no és funció dels polítics dir als CDR “si han d’estrè­nyer més o no” i va admetre que si fos per ell, no hauria fet la crida per donar ànims que els va fer el president, Torra. També va trobar “exagerada” i “partidista” les peticions per cessar el conseller d’Interior, Miquel Buch, i va recordar que al “sobiranisme no li convé una polèmica amb els mossos”.
 
ES PRESENTA EL CONSELL PER LA REPÚBLICA
El president català Carles Puigdemont va demanar ahir a les forces polítiques independentistes unir-se entorn del Consell per la República durant la presentació a Brussel·les d’aquest òrgan que busca internacionalitzar la causa sobiranista i avançar cap a una república catalana “de fet”. “Demaneu una sola cosa als qui fem política: ens demaneu unitat”, va dir Puigdemont durant l’acte de presentació celebrat en el teatre flamenc KVS de la capital belga, en què també hi va participar el president de la Generalitat, Quim Torra. Puigdemont va considerar que hi ha un “clam d'unitat que recorre Catalunya” i ha de ser escoltat, ja que en cas contrari es perdria “tot el que aconseguit fins ara” per al sobiranisme, “que és molt”.
Etiquetes
  • #3 Silas
    (09/12/18 13:15)

    Robin va dir..
    @Robin

    "Semble mentida. Feixistes antifeixistes!! molt bé nois. El mateix gos amb diferent corretja. Esteu tots sonats."

    Aleshores per a tu quins són els no-feixistes? Els que es dediquen a empresonar polítics escollits democràticament pel poble per haver comès delictes inventats? Els que van aplicar el 155 i amenacen amb tornar a fer-ho? Els que neguen el dret d'autodeterminació del poble català? Els partits unionistes que volen carregar-se la immersió lingüística? Els que regalen medalles i alaben a un cos policial que va estomacar 1000 ciutadans indefensos l'1-O? Els que vinculen qualsevol moviment independentista amb el terrorisme? Els que se salten les seves pròpies lleis (constitució) només per preservar la sagrada unitat d'Espanya?

    Respondre
  • #2 Silas
    (09/12/18 13:11)

    La meva sensació és que la gent està a aquestes alçades massa cremada per sumar-s'hi i fer com el moviment armilles grogues de França. Fins i tot els polítics de Junts i ERC se'n desentenen (probablement per les possibles represàlies del govern espanyol, que a la mínima els anomena terroristes), ells que van prometre fer efectiva la República.

    Els polítics de Junts i ERC han perdut tota la credibilitat (cada cop hi ha més gent que diu que votarà la CUP), i la gent prou feina té amb sobreviure el dia a dia com per sumar-se a vagues així com així. Calen nous partits polítics que no tinguin por d'avançar i no tinguin a la gent enganyada dia sí dia també.

    Respondre
  • #1 Robin
    (09/12/18 10:34)

    Semble mentida. Feixistes antifeixistes!! molt bé nois. El mateix gos amb diferent corretja. Esteu tots sonats.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts