x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
catalunya

Jornada de vaga de metges, docents i bombers contra les retallades

El tercer dia consecutiu d’aturada dels professionals de la sanitat té un seguiment del 74%, segons els sindicats
Metges i bombers, concentrats ahir davant del Parlament.

Jornada de vaga de metges, docents i bombers contra les retallades

Metges i bombers, concentrats ahir davant del Parlament.

efe
Actualitzada 29/11/2018 a les 07:05
Metges d’atenció primària i de la sanitat concertada, professors, investigadors i estudiants universitaris i bombers van coincidir ahir a Catalunya en una jornada de vaga i protestes per les condicions laborals i per reclamar que es reverteixin les retallades dels anys de la crisi.
La tercera jornada de vaga dels metges, que va tenir un seguiment del 74%, segons el sindicat Metges de Catalunya (MC), i un 39%, segons l’Institut Català de la Salut (ICS), va mobilitzar centenars de professionals que es van manifestar davant del Parlament per reclamar uns pressupostos per a l’any vinent que tinguin en compte la sanitat.

Durant la jornada, els metges i l’ICS van continuar negociant sobre l’estudi detallat de les sobrecàrregues que pateix cada ambulatori, consultori o centre d’atenció primària, i tot i que es van acostar posicions, no va ser possible arribar a un acord. La principal discrepància, després que l’ICS reconegués que els metges han de tenir un mínim de 12 minuts per atendre cada pacient presencial, segueix sent la negativa de Salut a fixar un nombre limitat de visites per metge. A canvi, proposa redistribuir les càrregues de treball reduint les ràtios de població per cada metge on hi hagi més problemes de demora.
Per la seva banda, també van iniciar dos dies de vaga els professors i estudiants de les universitats públiques catalanes. Els primers demanen, entre d’altres, regular la figura del professor associat, i els altres que es rebaixin les taxes universitàries a Catalu­nya, que són les més cares d’Espanya i unes de les més cares d’Europa, a més d’equiparar el preu dels màsters i els graus.

La jornada de vaga va coincidir amb una protesta laboral dels bombers de la Generalitat, els sindicats dels quals van convocar a la mateixa hora que els metges una concentració davant el Parlament per denunciar el “deplorable” estat del seu parc mòbil i centres de treball, la falta d’agents i exigir que els pressupostos de la Generalitat reverteixin la “precarització” del cos. Els bombers van protagonitzar moments de tensió en intentar irrompre al Parlament i enfrontar-se a la barrera de mossos d’esquadra que protegia l’entrada, uns incidents en els quals va ser identificat i denunciat un dels bombers.
Els metges i tot el personal sanitari, professors, investigadors i estudiants universitaris, mestres i alumnes de secundària i primària, funcionaris i tots els treballadors del sector públic dependent de la Generalitat estan cridats a participar avui al migdia en una manifestació conjunta a Barcelona per exigir que es reverteixin les retallades. Els sindicats majoritaris, CCOO, UGT i USOC, preparen una vaga de tot el sector públic de la Generalitat per al 12 de desembre.
Etiquetes
  • #5 Batdefu
    (30/11/18 07:21)

    segurament que momts d'ells anaven a les manifestacions amb l'

    Respondre
  • #4 Batdefu
    (30/11/18 07:18)

    Diners destinats a embaixadetes i demes estupideses relacionades amb la independencia 80% mes, destinats a sanitat 20% menys, personal sanitari que ha plegat hi ha marxat a d'altres comunitats entre 1400 i 1600, horrs extres dels bombers per falta de personal 500.000 hor

    Respondre
  • #3 conseqüències...
    (29/11/18 19:27)

    Ara comencen a sortir les conseqúències de la desviada de fons cap a la causa secesionista. I el mal govern dels corruptes.

    Respondre
  • #2 karlitos
    (29/11/18 13:53)

  • #1 Observador
    (29/11/18 11:31)

    Molt bé, bombers per la independència. Ara us toca recollir el que heu sembrat.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts